Понад незгодами у простір знань: посвята у студенти в стінах Alma Mater

20 вересня 2022, 12:13

Яким би видався день, але наступного ранку сонце зійде на сході. Ніщо не може перепинити природній потік подій. Жодні підступні умисли не мають влади над поступом.

Попри те, що Україна, образно кажучи, і водночас буквально нині стікає кров’ю на півдні та сході, боронячись від зазіхань насильно нав’язаного українцям в брати «російського ведмедя», світло освіти не вгасає ані на мить.
Сьогодні вже вкотре у подорож освітянською нивою споряджав студентів-першокурсників Національний університет біоресурсів і природокористування Україниставши для них Alma Mater.
В актовій залі університету під звуки факультетського гімну Гуманітарно-педагогічний факультет зібрався викладацькою родиною на посвяту першокурсників. Неофітів вищої освіти напутнім щирим словом в путь пізнання та самоутвердження благословляли старійшини педагогічного братства на чолі з деканом факультету Савицькою Інною Миколаївною.

З материнською любов’ю сповненими життєвою мудрістю словами вона надихала присутніх на посвяті в натхненну подорож до омріяних висот самореалізації та соціального успіху. В цей не легкий для країни і нації час молодь – висока надія на майбутнє, – має перебрати з рук старших поколінь вогонь просвітництва, аби осяювати шлях поступу Україні тисячами невгасимих полум’яних помислів майбутніх фахівців. А про набуття доброго фаху студентами є кому подбати на факультеті.
Інна Миколаївна представила новоприбулим до студентських лав свою команду, яку складають її заступники, а також завідувачі кафедр та дружня викладацька сім’я.
Високих нот посвяті у студенти додали пісні народного артиста України Романа Рудого у супроводі чудового жіночого товариства. Лунав у стінах актового залу і спів юної представниці студентства.
По завершенні спільної урочистої частини студенти разом з деканом, кураторами та викладачами факультету зібралися на спільне фото, аби залишити не лише у пам’яті, але й на цифрових носіях добру згадку про нинішній світлий день посвяти.

Далі продовження посвяти відбувалося в тісніших колах, сформованих за спеціальностями, обраними майбутніми фахівцями.
Майбутні дипломати зібралися у 128 аудиторії, аби з рук декана Савицької Інни Миколаївни, завідувачів кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Шевчука Олександра Володимировича та кафедри філософії і міжнародної комунікації Культенко Валентини Павлівни отримати студентські квитки як ознаку належності до освітянського братства. Допомагали у дійстві вручення студентських квитків куратори грум МВ-22001 та МВ-22002.

Окрім теплих та добрих напутніх слів першокурсникам також було проведено низку інструктажів, необхідних для того, аби максимально якісно забезпечити в процесі навчання умови карантинної та цивільної безпеки з огляду на те, у який досить складний час прокладає собі шлях освітній процес.

 

 

Володимир Калуга,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook