На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулась довгоочікувана зустріч: «Школа першокурсника – 2022».

16 вересня 2022 року
   З 13 по 15 вересня 2022 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України пройшов онлайн-тренінг «Школа першокурсника – 2022». Метою тренінгу стало ознайомлення студентів-першокурсників із університетом, залучення їх до соціально-значущих видів діяльності в закладі вищої освіти, ознайомлення із структурними підрозділами.

  Зустріч відбулась вчасно та пройшла максимально продуктвно, незважаючи військову та епідеміологічну ситуацію в країні. До зустрічі доєдналися понад 100 учасників з факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Першим молодь вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який зазначив, що за 124-річну історію заклад випустив близько 200 тисяч фахівців, серед яких велика кількість відомих людей: науковців, політиків, громадських діячів. Однак, присутній тут молоді, певен очільник університету, під силу зробити навіть більше. Ректор зауважив, що першокурсники стали вступниками особливого 125 року набору. Станіслав Ніколаєнко у традиційній манері побажав першокурсникам: «Синього неба, чистої води і ніякої біди!»

 

  Про особливості організації освітнього процесу в університеті у 2022-2023 н.р. студентам-першокурсникам розповів Ярослав Рудик – начальник навчального відділу, а директор студентського містечка, Сергій Стецюк, деталізував процес поселення та оплати проживання в гуртожитках університету.  З графіками роботи студентських творчих студій та гуртків, процесом відбору студентів у колективи художньої самодіяльності знайомила першокурсників Ірина Майданюк – завідувачка кафедри культурології, а з можливостями кафедри фізичного виховання, спортивними секціями, абонементними групами – Микола Костенко – завідуючий кафедри.

 

   Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології тепло зустрів усіх, хто зацікавився та вступив на спеціальності, які ми готуємо, а саме 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія» та 202 «Захист і карантин рослин». Декан факультету Юлія Коломієць дружньо привітала студентів вітальним словом та ознайомила з основними позиціями університету. Юлія Василівна поділилась радісною новиною – цього року факультету виповнюється 60 років, студентам випала честь бути свідками такої події. Освітні програми, які готує факультет забезпечують майбутніх фахівців високоякісними наукоємними знаннями із захисту та карантину рослин, прогресивних біотехнологій і раціонального використання природних ресурсів. Факультет є лідером серед кращих факультетів інших вузів України, а випускники займають провідні посади в усіх сферах аграрної галузі України. Декан факультету привітала студентів з їх вибором та наголосила, що при сумлінному навчанні гарантовано отримають високооплачувальні робочі місця. «Хочу, щоб у майбутньому ви раділи, що обрали цю професію. Ви майбутні фахівці, які нині затребувані в нашій державі та за кордоном. На факультеті 7 кафедр, потужний науково-педагогічний колектив – працюють кандидати наук, доктори наук, доценти, професори, членкори, академіки. Будьте впевнені, що здобудете глибинні знання! Успіху у всіх починаннях!», - звернулась Юлія Василівна.

   Юлія Василівна радо познайомила студентів та представила своїх заступників, а саме: заступника з навчальної роботи Оксану Сикало, заступника з навчальної роботи і господарської діяльності Петра Дрозда, заступника з наукової та міжнародної діяльності Валерію Бондарь та заступника з виховної роботи Анну Дащенко. 

   Петро Дрозд наголосив на особливостях учбового процесу, детально розповів про розклад і навчання в англомовних групах. Анна Дащенко повідомила про особливості поселення та проживання в гуртожитку. Методист Надія Ласкіна проінформувала студентів про соціальні стипендії і як, та хто їх може отримати. Після інформаційного блоку студенти почали задавати свої питання. Жваве обговорення тривало близько 1,5 години.

Вітаємо студентів першого курсу в лавах родини НУБіП України та факультету захисту рослин, біотехнологій та екології!  Шановні першокурсники! Студентське життя різнобарвне, тож не втрачайте ні хвилини – наповнюйтесь яскравими подіями, знаннями, знайомствами. Будьте творцями свого життя, будьте активними та цілеспрямованими!


Наталія Батрак

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook