Кучерук Марія прийняла участь у стратегічній сесії бізнес-об’єднання ГС «Органічна Україна»

15 вересня 2022, 16:44

9 вересня 2022 року у бізнес центрі Паладіум відбулися збори правління і стратегічна сесія бізнес-об’єднання ГС «Органічна Україна». «Органічна Україна» — неприбуткове, добровільне громадське об'єднання. Спілка створена прихильниками органічного руху, виробниками та операторами органічної продукції. Основною метою Спілки є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення і захист законних прав та інтересів членів Спілки, шляхом популяризації та розвитку органічного руху, органічного харчування та здорового способу життя загалом.

Завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Марія Кучерук, як керівник науково-дорадчої ради спілки, прийняла участь у обговоренні питань пов’язаних з розвитком об’єднання, перевизначення його місії і візії, окреслення його сильних і слабких сторін, розуміння потреб учасників спілки, послуг, просвітницької діяльності.

Під головуванням президента ГС «Органічна Україна» Корогод (Березовської) Олени Михайлівни в дружній атмосфері відбулося обговорення пропозицій і шляхів удосконалення роботи спілки і її конкурентних переваг, задля розвитку і розширення органічного ринку України, можливостей експорту для виробників та формування сталого природокористування.

Визначено ряд викликів війни, що надають свій вплив на ефективність органічного виробництва. Намічені шляхи їх вирішення. 
Плідна співпраця кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька та ГС «Органічна Україна» триває вже багато років у взаємовигідних форматах. Зокрема було проведено дві сумісні Міжнародні наукові конференції з органічного тваринництва в рамках Міжнародних конгресів «Органічна Україна».

Наразі студенти факультету ветеринарної медицини НУБіП України опановують вибіркову дисципліну «Органічне тваринництво», яку викладає доктор ветеринарних наук, доцент Марія Кучерук. Так, 16 вересня 2022 року спільно із президентом ГС «Органічна Україна» Корогод (Березовською) Оленою Михайлівною буде прочитана лекція на тему: «Законодавство, яке формує стандарти в органічному тваринництві. Порівняння законодавства України і ЄС». 

 

Віта Михальська, доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook