З днем народження, Google!

15 вересня 2022 року

 

01Багато хто навіть не пам’ятає часів, коли не існувало пошукової системи Google. Уявити життя без неї сьогодні може бути нелегко. Google є найбільш популярною пошуковою системою у світі і для багатьох – джерелом відповідей на всі запитання. «Жодна технологічна компанія не може бути більш відповідальною за формування сучасного інтернету та сучасного життя, ніж Google», – переконана команда інтернет-видання The Verge . Кожен, хто здобуває освіту в ІТ - сфері, мріє працювати в Google. Висока заробітна плата, престиж, особлива атмосфера серед персоналу та керівництва – простота та відкритість, приваблюють талановитих спеціалістів з усього світу.

123456

15 вересня Google святкує свій день народження, хоча ця дата залишається загадкою. Адже компанія була заснована 4 вересня 1998-го, а домен google.com зареєстрований 15 вересня 1997 року. Саме цій даті присвячена інформаційна година для групи К-31М, яку провела куратор групи Роксолана Ломницька. Здобувачі освіти дізналися історію створення відомої компанії, здійснили віртуальну мандрівку знаменитим «гаражем Сьюзен» - першим офісом Google. Хлопці і дівчата змогли побачити як виглядають сьогодні офіси компанії в різних містах: конференц-зали в маленьких ретро - фургончиках, джунглі в приміщеннях, імітація нью-йоркської квартирки. Крім того, познайомилися з основними принципами компанії - турбота про природу (еко - заправки, екологічні зони для релаксу і відпочинку, кози замість газонокосарок); турбота про домашніх улюбленців(собаче кафе Йоскас, Гугл – собача компанія); турбота про працівників (комфортні умови для роботи і відпочинку, соціальне забезпечення їх та їхніх родин). Здобувачі освіти дізналися також історію знаменитих «дудлів», які є іноді справжніми витворами мистецтва. У 2012р на головній сторінці Google з’явився Doodle, присвячений українському вченому-винахіднику Юрію Кондратюку з нагоди 115 річниці його дня народження. Це перший Doodle, присвячений українцеві.

Крім пошукової системи, Google надає багато інших сервісів і продуктів, що користуються величезною популярністю. Також компанія є творцем найпопулярнішої в світі мобільної операційної системи - AndroidКомпанія виробляє техніку - ноутбуки, смартфони, розумні колонки, гарнітури віртуальної реальності, розумні камери та інші пристрої.

Що ж, із 24 днем ​​народження, Google!

Ольга Якимович,
голова циклової комісії фізико – математичних дисциплін
та інформаційних технологій
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook