Студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» опановують методики навчання плаванню

10 вересня 2022 року
   Плавання є одним з найважливіших різновидів фізичної рухової діяльності людини, що забезпечує її життєдіяльність за безпосередньо спортивного або опосередкованого оздоровчого та лікувального значення.

   Пильна увага людей до плавання в усьому світі пов’язана, в першу чергу, із надзвичайно позитивним оздоровчим впливом води на їх організм. Під час плавання за рахунок інтенсифікації дихання та збільшення частот серцевих скорочень, змінюється та покращується тонус периферичних кровоносних судин, покращується кисневе живлення, що покращує обмін речовин і тренує серце й інші органи. Так, систематичні заняття плаванням удосконалюють силові показники м’язів серця, що підвищують функціональні можливості серцево-судинної системи.
   Плавання позитивно впливає на стан центральної нервової системи: зменшує надмірну збудливість-роздратованість і збільшує впевненість у своїх силах. Воно сприяє заґартуванню, корегуванню постави та лікуванню деяких захворювань і тому є важливим засобом лікувальної фізичної культури.
  Важливість спортивного, оздоровчого та лікувального плавання викликали потребу у підготовці фахівців із фізичного виховання, які здатні компетентно вирішувати всі практичні завдання з навчання та занять плаванням. Через це вони повинні володіти теорією та методикою навчання й технологічною практикою застосування початкового, оздоровчого, лікувального та спортивного плавання.

  Після ретельної теоретичної підготовки з дисципліни «Теорія і методика викладання плавання» студенти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» продовжили своє практичне навчання у басейні.

   На заняттях у басейні студенти мають змогу застосувати набуті теоретичні знання у водному середовищі. На перших заняттях вони практично закріпили знання з методики подолання фактору страху води, виконали підготовчі вправи звикання до води, навчилися підготовці дихання плавців-початківців, засвоїли методику навчання плавання різними стилями.

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook