Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології зустрілися з представниками ПрАТ «Миронівський хлібопродукт».

7 вересня 2022 року

   7 вересня 2022 року відбулась офлайн зустріч керівниці відділу професійного навчання ПрАТ «МХП» Олени Азєєвої та фахівчині з навчання Ксенії Моторіної зі студентами 3 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Зустріч пройшла у рамках розширення співпраці факультету разом з ПрАТ «МХП», з питань практичної підготовки здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» в галузі знань «Біотехнології та біоінженерія».


   До учасників семінару звернувся заступник декана факультету Петро Дрозд, який наголосив на важливості та необхідності заходів такого роду, що формують освітнє середовище. Він підкреслив, що аграрні підприємства України дають унікальну можливість здобувачам для покращення практичної підготовки та професійного росту на підприємствах.
   Олена Азєєва закцентувала увагу на тому, що основна мета зустрічі — це підтримка професійного росту здобувача і закріплення практичних навичок, що здобуваються у закладі вищої освіти. Вона відмітила, що представники роботодавців допоможуть здобувачам стати високопрофесійними фахівцями в обраній ними галузі, проте студентам потрібно проявити свою активність та виявити щире бажання. Далі Олена Азєєва детально розповіла про форми співпраці та запросила здобувачів на виробничі екскурсії, практики, виробниче стажування.


   Ксенія Моторіна ознайомила здобувачів з історією створення ПрАТ «МХП», його структурою та досягненнями підприємства за 20 років існування. Вона наголосила, що використання відновлюваних джерел енергії — одне з пріоритетних завдань МХП. Якісна, безпечна й екологічно чиста продукція, «зелена» енергія і чиста природа — це світові стандарти, які команда МХП прагне запровадити на підприємствах. Біогазовий комплекс — високотехнологічний об’єкт, що перетворює органічні відходи сільського господарства у «зелену» енергію за найвищими світовими екологічними стандартами. Реалізація біогазових проєктів дозволяє МХП ефективно утилізувати відходи виробництва, генерувати чисту зелену енергію, суттєво скоротити викиди парникових газів та виробляти екологічно чисті органічні добрива. За ці процеси відповідають саме фахівці, яких готує факультет захисту рослин, біотехнологій та екології.


   Наприкінці зустрічі, співробітники ПрАТ «МХП» відповідали на численні запитання учасників заходу, додатково зупинившись на гарантіях, які надає «МХП» здобувачам, зокрема орієнтованій заробітній платі, соціальному пакеті та ін.
   Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології щиро вдячний Олені Азєєвій та Ксенії Моторіній за співпрацю, виділений час та плідну роботу. Ми раді мати змогу розвивати у наших фахівців практичні вміння, навички та випускати спеціалістів своєї галузі.



Наталія Батрак 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook