Вступна кампанія 2022: на засіданні приймальної комісії рейтингові списки затверджено одноголосно

30 серпня 2022 року
   Під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка пройшло крайнє на сьогодні засідання приймальної комісії НУБіП.

   Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський доповідав з двох питань, актуальних в ході вступної кампанії-2022. Перше – затвердження рейтингових списків вступників, рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення на програми підготовки фахівців ОС «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти. На сьогодні вже завершено перший етап – щодо зарахування школярів. До зарахування рекомендовано 1200 осіб, і це дещо більше показника минулого року: маємо плюс 98 чоловік. Зросла і кількість заяв з першим пріоритетом НУБіП – 736.

 

   Разом з тим, Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на ряд спеціальностей, що викликають стурбованість – економічні, право, транспортні технології, автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології. Хоча ще маємо час виправити загальну картину.
   Друге питання, висвітлене Сергієм Ковалевським, – хід надходження заяв і документів вступників на програми підготовки фахівців магістратури на основі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» та ОКР «Спеціаліст». Ознайомившись із станом справ, ректор звернувся до деканів факультетів та директорів ННІ, щоб вони доклали максимум зусиль для стовідсоткового збереження державного замовлення.

   Про затвердження рейтингових списків вступників на навчання до аспірантури, рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення та за контрактом на освітньо-наукові програми підготовки здобувачів ступеня доктора філософії поінформував завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко. Загалом за держбюджетом і контрактом рекомендовано 215 осіб. На денну форму за держзамовленням пройшли 44 випускники НУБіП та 26 – інших ЗВО, на вечірню рекомендовано відповідно 20 наших випускників та 14 осіб з інших вишів.

 

 

   Кожен з присутніх на засіданні приймальної комісії керівників факультетів та ННІ звітував про стан справ у своїх підрозділах, наводячи порівняльний аналіз з показниками інших вишів. І у всіх факультетів та інститутів ще є великі резерви, які потрібно активувати, зазначив ректор.

   Рейтингові списки було затверджено одноголосно.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook