ГОЛОВА РАДИ РОБОТОДАВЦІВ АГРОБІОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЛЕОНІД ЦЕНТИЛО ОЗНАЙОМИВСЯ З ЯКІСТЮ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ І НАУКОВО-ТЕХНІЧНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ КАФЕДРИ ҐРУНТОЗНАВСТВА ТА ОХОРОНИ ҐРУНТІВ ІМЕНІ ПРОФЕСОРА М.К. ШИКУЛИ

31 серпня 2022, 12:23
НУБіП

Доктор сільськогосподарських наук, керівник агрофірми «Колос» Білоцерківського району Київської області, голова ради роботодавців агробіологічного факультету НУБіП України Леонід Васильович Центило завітав на лабораторні заняття з ґрунтознавства студентів першої групи другого курсу агробіологічного факультету. Зацікавленість цієї зустрічі виявилась з обох сторін. Голову ради роботодавців цікавили питання мотивації студентів до навчання, здобуття сучасної фахової агрономічної освіти, якість навчального процесу, зміст лабораторних занять з вивчення ґрунтів, пристосування до умов навчання в період воєнного стану і інші аспекти життєдіяльності студентів.

 

  


  Студентам було цікаво почути інформацію про новітні агротехнології, про значення ґрунтових ресурсів у забезпеченні продовольством не лише нашої країни, але й на світовому рівні. За впровадження сучасних агротехнологій аграрії нашої країни здатні забезпечити продуктами харчування один мільярд людей планети. Л.В. Центило акцентував, що лише чотири країни світу, в числі яких і Україна, мають значні резерви збільшення виробництва продукції рослинництва. При цьому раціональне використання ґрунтових ресурсів набуває пріоритетного значення. Тому на ринку праці агроном і ґрунтознавець має і буде мати надзвичайно великий попит. Однак лише за умови міцних теоретичних знань і практивних навичок.

Студенти цікавились навчально-науково-виробничою базою агрофірми «Колос», можливостями проходження практичного навчання на цьому підприємстві. Одразу виникла пропозиція керівника: організувати екскурсію на підприємство для студентів факультету, яка була з великою вдячністю сприйнята студентами і деканом факультету професором О.Л. Тонхою. 

 

 Леонід Васильович ознайомився з матеріальною базою кафедри, вже надав матеріальну допомогу у відновленні сучасної лабораторії для вивчення складу і властивостей ґрунту. Його зацікавили питання з вивчення біологічних процесів відновлення родючості ґрунтів за їх інтенсивного використання, вирішення яких можливе за оснащення сучасними приладами і обладнанням.


     За результатами наукової дискусії домовились співпрацювати над питаннями бактеризації ґрунту, відновлення його родючості за використання сидеральних культур і органічних добрив, вироблених за оригінальною технологією В.Л. Центила.

 

Завідувач кафедри ґрунтознавства

 і охорони ґрунтів  ім. М.К. Шикули 

В.Забалуєв

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook