До головного свята країни – з впевненістю у збереження Незалежності!

24 серпня 2022 року
Де зелені хмари яворів
Зупинили неба синій став,
На стежині сонце я зустрів,
Привітав його і запитав:
- Всі народи бачиш ти з висот,
Всі долини і гірські шпилі.
Де ж найбільший на землі народ?
Де найкраще місце на землі?
Сонце усміхнулося здаля:
- Правда, все я бачу з висоти,
Всі народи рівні, а земля
Там найкраща, де вродився ти!
 
     На цій найкращій у світі землі вже четверте десятиліття поспіль ми творили вільну Україну. Від 24 серпня 1991 року, коли Верховна Рада України постановила: «… продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, урочисто проголошуємо незалежність України та створення самостійної української держави – УКРАЇНИ», 24 серпня ми відзначали головне свято країни.
 
     31-шу річницю Незалежності Україна зустріла у воєнний час, тому перше творче слово у цей день – для наших захисників. «Ти живим повертайся, солдат!» - просить професор кафедри культурології народна артистка України Наталія Шелепницька.
 
 
     Так, право на волю дається дорогою ціною. Наш народ завжди пишався тим, що ніколи не хотів воювати, але завжди був готовий захищати свій дім - Україну. Нині кожен українець розуміє ціну слів «душу й тіло ми положим за нашу свободу»... Ось як про це словами Ліни Костенко і Вадима Крищенка говорять учасники народного театру «Березіль»:
 
 
     «Борітеся - поборете!» - навчав кались Тарас Шевченко. І ми поборемо, беззаперечно, поборемо, бо майбутнє України залежить від кожного з нас. А ми знаємо: зробимо все для Перемоги. І наступного разу каштани зацвітуть у мирному Києві, випускний вальс одинадцятикласники танцюватимуть не на руїнах шкіл, в садах зустрічатимуться закохані, а у щасливих українських сім'ях народжуватиметься нове життя. З оптимізмом – учасники народного вокального ансамблю «Октава» і ансамбль бального танцю «Чарівність»:
 
 
Ірина Майданюк, завідувач кафедри культурології

    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook