Творчість заради Перемоги

23 серпня 2022 року
     Творче середовище завжди активно реагує на всі події, які відбуваються у суспільстві. Відгукнулися творчі люди і на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.  Культурний фронт не мовчить, переживає, фонтанує ідеями і має активну позицію. Художники, дизайнери, архітектори і представники інших напрямів через соціальні мережі та масові медіа демонструють безліч нових робіт, де рефлексують на війну, відомі українські митці-патріоті виступають у різних тривожних точках російсько-української війни, з’являються нові зворушливі та щемливі пісенні твори і твори, що піднімають настрій і надихають.
 
     Нещодавно в Україні    пройшов науково-мистецький форум «Музи не мовчать!»,  під час якого відбулося аналітичне обговорення новітніх тенденцій літературного процесу і культурно-мистецької ситуації в Україні після початку війни, а також репрезентація літературних, музичних, візуальних творів, інтернетлору (фольклору в інтернеті) та драматургічних текстів, створених протягом цього часу.
     Благодійні концерти на підтримку України проходять по цілому світу. Одним з найпотужніших із них є унікальний проєкт Ukrainian Art Songs відомого британського співака українського походження Павло Гуньки  понад 200 концертів у різних місцях, які розпочалися в королівській опері Ла Моне у Брюсселі й пішли далі…
 
     Тож як тільки на очне навчання в Національний університет біоресурсів і природокористування України приїхали студенти, учасники творчих колективів почали збиратися на кафедрі культурології, аби вивчити і презентувати публіці нові патріотичні програми.
     Так, партії «Ой у лузі червона калина…» почали вивчати учасники хорової групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос»:
 
 
     Життєстверджуючий «Київський вальс» скоро Ви почуєте у виконанні дівчат з народного вокального ансамблю «Октава»:
 
 
 
     Один із «старійшин» народного театру «Березіль» Олександр Куценко, прийшовши в улюблену аудиторію, закликав: «Ви де? Театр чекає вас!»
 
 
     Тож скоро чекайте прем'єру від театру:
 
 
     А професор кафедри народний артист України Роман Рудий уже залучає в мистецьку студію «Сім сходинок» потенційних першокурсників:
 
 
     У кожного – свій фронт. У студентів це, звісно, навчання. Проте розвивати і підтримувати культуру потрібно і у воєнний час. Зразком у цьому є прем’єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль, який під час другої світової війни відмовився від пропозиції одного з міністрів скоротити витрати на культуру заради оборони. "А за що ми тоді воюємо?" – запитав Черчилль…
 

Завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook