Представники кафедри взяли участь у З’їзді представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ для обрання членів Вищої ради

22 серпня 2022 року

19 серпня 2022 р. в Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ для обрання членів Вищої ради правосуддя.

Вища рада правосуддя є колегіальним, незалежним конституційним органом державної влади та суддівського врядування, який діє в Україні на постійній основі для забезпечення незалежності судової влади, її функціонування на засадах відповідальності, підзвітності перед суспільством, формування доброчесного та високопрофесійного корпусу суддів, додержання норм Конституції і законів України, а також професійної етики в діяльності суддів і прокурорів. Члени Вищої ради правосуддя обираються З’їздом суддів України, Президентом України, Верховною Радою України, З’їздом адвокатів України, Всеукраїнською конференцією прокурорів, а також З’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Цьогоріч до участі у З’їзді по обранню членів Вищої ради правосуддя були запрошені представники 51 вищого навчального закладу і наукової установи країни, у тому числі і делегати від Національного університету біоресурсів і природокористування України – завідувач кафедри цивільного та господарського права Олексій Піддубний і професор кафедри цивільного та господарського права Марина Дейнега.

Марина Дейнега,

професор кафедри цивільного та господарського права 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook