Майбутні аспіранти ННІ лісового і садово-паркового господарство успішно склали фахові вступні екзамени

17 серпня 2022 року

17 серпня 2022 року в ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулися вступні випробування до аспірантури за спеціальностями 205 «Лісове господарство» і 206 «Садово-паркове господарство». У межах цього етапу вступної кампанії фаховий екзамен у межах двох освітньо-наукових програм приймали досвідчені комісії на чолі з директором інституту проф. Петром Лакидою.

Особливістю цьогорічної вступної кампанії стала зацікавленість науковими дослідженнями в лісовому і садово-парковому господарстві фахівців-виробничників, які планують поєднувати свою професійну діяльність із навчанням за вечірньою та заочною формами навчання в аспірантурі. Так, серед п’яти цьогорічних вступників троє працюють на виробництві та вирішили поглибити свій теоретичний рівень і дослідити проблемні галузеві питання, з якими їм доводиться мати справу у своїй професійній діяльності, що детально й було представлено у дослідницьких пропозиціях здобувачів. Зокрема, це представники Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Солом’янського району м. Києва, ДП «Макарівське лісове господарство», ДП «Рава-Руське лісове господарство».

Тематика дослідницьких пропозицій була досить різноманітна та безпосередньо пов’язана з поточними проблемами лісової галузі та садово-паркового господарства – це і питання дослідження розмірно-якісної структури запасу лісових насаджень, ріст і розвиток лісових насаджень в умовах сучасних викликів, екосистемні функції лісів, формування зелених насаджень урбанізованого середовища. На екзамені вступники проявили ґрунтовні знання з обраної спеціальності та чітко орієнтувалися в своїх майбутніх наукових дослідженнях.

Дирекція інституту та гаранти освіньо-наукових програм щиро вітаємо вступників з успішною здачею фахового екзаменту та бажаємо успіхів під час наступних етапів вступної кампанії.

 

Роман ВАСИЛИШИН, директор НДІ лісівництва
та декоративного садівництва
Олена КОЛЕСНІЧЕНКО та Віктор МИРОНЮК,

гаранти освітньо-наукових програм
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook