Наталія Троянська з Тетієва: «Люблю вивчати людей і шукати суть, тому хочу стати психологом»

19 серпня 2022 року

     Тетіївщина – мальовнича, з прадавньою історією земля, справжня перлина Київщини.Ця земля зростила відомого українського поета і державного діяча Івана Драча, письменників Г. Кирилюка і М. Кравчука, В. Жураківського, В. Герасимчука, художника В. С. Роголя, майстра образотворчого мистецтва, автора понад 300 живописних та графічних творів С. Яремича, народну артистку України Лідію Мацієвську-Моринець. Саме з містечка Тетіїв приїхала до нас цьогорічна випускниця Наталя Троянська.  

 
- Вітаю, Наталю, радий бачити тебе в нашому університеті. Розкажи, що привело тебе у НУБіП України.
- Добрий день! Приїхала познайомитися з університетом, у якому планую здобувати вищу освіту. Хочу стати психологом, а саме тут на гуманітарно-педагогічному факультеті можна отримати таку спеціальність.
 
- А чому обрала саме цей виш?
- Як на мене, вибір вищого навчального закладу, у якому будеш навчатися, - важливий момент. Я розглядала багато можливостей, вивчала рівень викладацького складу, акредитації, студентського життя, різноманітних активностей, висвітлення всього цього у соцмережах, тому я тут.
 
- Що ж, приємно. А чому саме психологія?
-  По-перше, мені завжди здавалося, що професія психолога овіяна містикою, цей фахівець займається чимось таємничим, адже для того, щоб допомогти людям розібратися у складних ситуаціях і вийти з них, потрібно самому багато знати і вміти, бути комунікабельним, стресостійким, креативним… По-друге, я мені  просто подобається вивчати людей; мене ніколи не приваблювали прості та примітивні розмови, я завжди «докопувалася» до суті.
 
- Бачу, ти багато знаєш про майбутню професію і розумієш, що вона нелегка.
- Звісно, мистецтво бути психологом складне, але надзвичайно цікаве. Це ґрунтовні знання, безперервний розвиток і безкінечний інтерес до своєї справи, вміння зрозуміти інших і знайти відповіді на багато проблемних питань. Окрім того, психолог повинен так «пропускати» через себе ті психологічні проблеми, з якими звертається до нього клієнт, щоб це не призвело до професійного вигорання.
- Ти вже говориш як фахівець…
- Так, я вже давненько цікавлюся психологією, читаю літературу, дивлюся телепередачі.
 
- І яка твоя улюблена?
- Улюбленою є книга Михайла Лабковського « Хочу і буду», яку, на мою думку, варто прочитати кожному, але твердо впевнена: навчаючись у НУБіП, прочитаю ще безліч літератури, отримаю практичні навички і стану таким фахівцем, про якого казатимуть: «Краще поплакати у цього психолога, ніж потім сміятися у психіатра».
 
- Щасти тобі!
- Дякую !
Розмову вів викладач кафедри культурології
Вячеслав Борзенков 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook