Виховна робота у ВСП «Бобровицький фаховий коледж імені О.Майнової НУБіП України» за 2021-2022 н.р., підсумовуємо результати.

18 серпня 2022 року

Виховна робота в коледжі ведеться згідно з Комплексним планом національного виховання студентів у ВСП «Бобровицький фаховий коледж імені О.Майнової НУБіП України» та Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України. Виховна робота відповідно до нормативно-правових документів, що регулюють діяльність закладів фахової передвищої освіти, – один із основних напрямів ді­яльності коледжу  та обов’язків викладацького складу. Система виховної роботи базується на загальнолюдських цінностях і загальнодержавних інтересах. Об’єктом і суб’єктом виховної роботи у коледжі є студенти. Важливими напрямами ефективної діяльності є демократизація, гуманізація та гуманітаризація освітньо-виховного процесу, органічне поєднання в ньому національного та загальнолюдського начал. У системі професійної підготовки фахівців у коледжі продовжується процес реалізації вимог програми виховання всебічно розвиненої особистості, становлення самодостатнього громадянина – патріота України. У виховній роботі зі студентською молоддю використовуються різні форми: освітня, виробнича діяльність, участь у громадській роботі, міських, обласних та всеукраїнських конкурсах та фестивалях.

Організація виховної роботи коледжу постійно вдосконалюється, відпрацьовуються нові методики, активізуються традиційні види діяльності. Випускники закладу є не просто висококваліфікованими фахівцями, а людьми творчими, духовно багатими із демократичним світобаченням.

Виховні заходи у 2021-2022 навчальному році традиційно розпочались із проведення виховної години до Дня знань. В

актовій залі коледжу відбулася урочиста церемонія Посвяти  першокурсників  у студенти Бобровицького фахового коледжу імені О.Майнової НУБіП України.

 

Серед студентів старших курсів урочистості присвячені Дню Незалежності України «Втілені мрії про Незалежність».

 

Напередодні Дня працівників освіти в ВСП «Бобровицький фаховий коледж імені О. Майнової  НУБіП України» відбулися  урочисті заходи з нагоди професійного свята – «Низький уклін, тобі викладачу»

 

    В колективі давно утвердилась думка, що успіх виховного процесу залежить від стосунків між викладачем та студентом, які будуються на основі співдружності, співробітництва і ділового партнерства, викладач має розуміти індивідуальні риси і можливості, поважати особистість молодої людини, турбуватися про її гармонійний розвиток, і проводити спільну роботу по підготовці та проведенню виховних заходів.

Протягом 2021 – 2022 навчального року проведені виховні заходи, а саме «Козацька держава – наша гордість і слава!» (куратор Руднєва С.М., грума М-41), «Хвала рукам, що пахнуть хлібом» (куратор Гулицька Н.М., група Ф-31), «СНІД – смертельна загроза людства. Знати, щоб жити!!!» (куратор Баранчук В.Л., група А-41), «Україна – мати, умій її захищати!» (куратор Птуха В.П., групи Л-41 і Т-41), «Мені ти приснилась давно…» (куратор Соловей О.Ю., група А-31), «Ангели Майдану» (куратор Науменко О.М., і групи М-21 і П-21), «Пісня - душа народу» (куратор Горбатюк О.В., группа М-31) .

 

 

 

Метою напрямку «Формування здорового способу життя» є забезпечення повноцінного розвитку молоді, охорони та зміцнення їхнього здоров'я, формування фізичних здібностей особистості, гармонії тіла і душі. Коледж має гарні традиції — проводити великі спортивні свята. Так, до Дня фізичної культури та спорту та з нагоди 30-річчя незалежності України були проведені:

- легкоатлетичний забіг «Молодь – за здоровий  спосіб життя»;

- спартакіада серед студентів і працівників коледжу;

- олімпійський тиждень. 

В коледжі функціонують щоденні спортивні секції з ігрових видів спорту, студенти мають можливість займатися в секціях, брати участь у спартакіадах. 

Велику організаційно-виховну позааудиторну роботу ведуть циклові комісії. Надзвичайно цікавими є заходи, проведені комісіями такі, як конкурси, естафети, конференції, круглі столи.

Студенти мають можливість займатися в гуртках (клубів за інтересами): «Подружка», «Феміда», «Фен-шуй» і «Арт-клуб».

До дня української мови і писемності викладачі циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін провели відкриту тематичну годину онлайн «Мова рідна – з пісні та любові» (голова циклової комісії Суліменко Н.М. та викладач Малюх Т.В.).

 Щороку Всеукраїнський радіодиктант єднає сотні тисяч людей із України та з-за кордону. До міжнародного флешмобу в День української писемності та мови долучилися і студенти коледжу та написали ХХІ радіодиктант національної єдності.

 

З нагоди святкування 130-ї річниці від дня заснування навчального закладу, проведена відкрита виховна година в змішаному форматі «Мій обов’язок перед рідним колективом, країною» (куратор Мовчун Л.О., зав. бібліотекою Герасименко М.П.).

Продовжуючи багаторічні звичаї, за ініціативою циклової комісії технологічних та лісотехнічних дисциплін викладачами та працівниками коледжу було висаджено алеї: дуба звичайного, каштану кінського, горіха волоського.

 

Студенти коледжу беруть активну участь і проявляють свої таланти в заходах поза межами коледжу, зокрема участь студентки 1 курсу Ані Мартишевської у творчому челенджі «Вишиванка місток єднання, сьогодення та майбутнього українців», яка проводилась за ініціативи НМЦ вищої та фахової передвищої освіти, Враховуючи карантинні обмеження 2021 року традиційно конкурс «Краса коледжу» проведений в онлайн форматі.

 

Згідно Указу Президента України від 14 лютого 2022 року №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства», є надзвичайно важливим для патріотичного виховання, згуртовання молоді.    Урочистості з нагоди Дня єднання, під гаслом «єднаймося брати мої» - взяв участь весь колектив коледжу. Піднесено і святково всі підхопили Гімн України, а кращі студенти закладу Марина та Ілля Яреми гордо підняли Державний Прапор України.

 

Складовою частиною виховної роботи в коледжі є студентське самоврядування, яке є однією із важливих умов залучення студентів до громадської діяльності.

В коледжі створена Студентська рада, робота в якій виховує в молоді ініціативність, активність, самостійність, самокритичність, відповідальність, організаторські здібності.

Самоврядування в коледжі є для студентів справжньою школою демократії, школою громадянського становлення молоді.

Таким чином, педагогічний колектив впевнений в тому, що виховання студентської молоді в коледжі організоване правильно і насправді формує повноцінну цілісну особистість, індивідуальність і громадянськість.

 

Ольга НАУМЕНКО, методист коледжу,

координатор з виховної роботи

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook