Аліна Козубняк: у спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» мене цікавить розмаїття можливостей у майбутньому, тому обираю першим пріоритетом навчання на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології!

17 серпня 2022 року

 

   - Аліно, вітаю! Розкажіть трохи про себе.
 - Мене звати Аліна Козубняк, я випускниця Звенигородської загальноосвітньої школи I-III ступенів-спортивного ліцею Звенигородської міської ради Звенигородського району Черкаської області. Я займала призові місця на районних та обласних олімпіадах, у тому числі по біології та екології. Маю високі бали з усіх предметів і атестат з відзнакою. На початку війни 4 місяці займалася волонтерством та брала участь у місцевих заходах по очищенню навколишнього середовища. Володію англійською на рівні С1, тому з легкістю читаю наукові дослідження про нещодавні експерименти. Я наполеглива, активна та відповідальна.

   - Розкажіть, чому обрали наш заклад, чому саме НУБіП України?
   - Я обрала цей заклад, тому що він є на високому місці в рейтингу університетів України, також в ньому навчається мій брат, який повністю задоволений якістю навчання, викладачами та атмосферою у ВУЗі і радить мені вступати саме до Національного університету біоресурсів і природокористування України. Я бажаю брати участь у різних наукових гуртках, студентському самоврядуванні, адже в цьому я бачу додатковий розвиток своєї особистості.

   - Що вас привабило в спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»?
   - Мене з дитинства цікавила людина та її будова. У 9 класі на одному з уроків біології ми вивчали тему «Генетика та спадковість»,і я відчула, що це саме те, чого прагне моя душа. Почалося надзвичайне тяжіння до цієї галузі біології. Згодом воно тільки закріпилося, коли я дізналася, що вчені винайшли ліки від генетичної хвороби СМА, хоча це здавалось фантастикою. Тим не менш, маленьких і незначних епізодів було достатньо, щоб запалити в моїй уяві цікавість тонкощів людського тіла. Я навіть не здогадувалася, що один урок занурить мене у цей захоплюючий та таємничий світ біологічних наук. У спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» мене цікавить розмаїття можливостей у майбутньому. 

 

   - Поділіться своїми планами на найближче майбутнє, які вони ваші мрії та бажання?
   - Я бажаю брати участь у різних наукових гуртках, студентському самоврядуванні, адже в цьому я бачу додатковий розвиток своєї особистості. Якщо глобально, я постійно уявляю, як буду працювати над створенням кращого світу за допомогою своїх знань. Після закінчення навчання, моєю ціллю є розвиток галузі біотехнологій в Україні, створення бізнесу у цій сфері, аби допомагати людям вирішити їх проблеми, пов'язані з генетичними хворобами.
   Дякуємо за розмову, раді вас бачити в лавах студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та еклогії! Бажаємо успіхів у навчанні, щасливого студентського життя, мирного неба та нехай ваші цілі легко втілюються у життя! 
 
Наталія Батрак
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook