Трофімюк Антон – маю бажання вступити та навчатися в Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

15 серпня 2022 року
  • Розкажіть про себе.

— Цього року я закінчив навчання у Навчально-виховному комплексі “Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І ступеня, гімназія” м. Славута Хмельницької обл. Під час навчання, ще в молодших класах я цікавився природничими науками, щороку приймав участь в міжнародному природничому інтерактивному конкурсі “Колосок” та неодноразово ставав його призером. У старших класах брав активну участь в олімпіадах з біології, хімії та ставав призером на міських олімпіадах. Маю високий рівень знань з біології, хімії, історії, англійської мови, інформатики та фізкультури.

  • Чому біотехнології та біоінженерія?

— Вже декілька років я мірю вивчати генну інженерію та біотехнологію. Почувши колись про небезпеку продуктів з ГМО, мені стало цікаво: чи дійсно вживання модифікованих продуктів таке небезпечне для нашого здоров’я і чому все частіше виробники ставлять позначки на своїх продуктах "без ГМО". На мою думку, використання генно-модифікованих організмів допомагає виробникам підвищувати продуктивність виробництва, зменшувати кількість хвороб сільськогосподарських культур та покращувати харчові властивості різних продуктів. Тому я почав більш ретельно вивчати це питання, використовуючи інтернет-ресурси, і біологія стала моїм найулюбленішим предметом. Я був учасником ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів учнів-членів Малої академії наук України, секція “Ботаніка”, за що отримав диплом. Здобув сертифікат першого ступеня у Всеукраїнському відкритому інтерактивному конкурсі МАН-юніор ерудит на засадах STEM-освіти в номінації “Еколог-юніор”. За високий рівень виконання і змістовну презентацію дослідницько-натуралістичної роботи та зайняте ІІІ місце у секції юних аграріїв обласного збору юних натуралістів був нагороджений грамотою Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. За здобутки у навчанні у 2021/2022 навчальному році я був стипендіатом Славутського міського голови.

  • Як дізналися про наш вуз? Чому обрали факультет захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальність «Біотехнології та біоінженерія»?

— Моє знайомство із НУБіП розпочалося декілька років тому, коли я вперше почув про нього від своїх друзів, які тут навчаються. Я почув багато позитивних відгуків про навчальний процес, про високий рівень викладання, про те, що це заклад, якій провадить науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-виробничу діяльність, готує фахівців європейського та світового рівня. На сайті університету я дізнався, що університет має міжнародні програми практичного навчання, що дає можливість отримувати досвіт в європейських країнах, що для мене стало вирішальними під час вибору місця навчання. Біотехнологія – це галузь науки, яка охоплює і біологічні, і хімічні, і технічні науки. Я розумію, що обрана мною професія дуже непроста і потребує високого рівня знань та навичок, тому, вважаю, що саме в НУБіП я зможу отримати необхідні для мене знання і в майбутньому використати їх для підвищення рівня економіки нашої держави в післявоєнний час.

  • Крім навчання, чим плануєте займатись у вільний час?

— В моєму житті дуже важливе місце займає спорт. З п’ятирічного віку протягом 7 років я займався в секції ”Кіокушинкай карате”, два роки – легкою атлетикою, маю безліч грамот та дипломів. На даний час я відвідую спортзал, підтримуючи своє тіло у формі. Тому одним з головних аргументом для вступу у Ваш заклад стала наявність великої кількості спортивних секцій. Я переконаний, якщо вступлю до Вашого університету, я і надалі буду підтримувати здоровий спосіб життя і відвідувати улюблені секції.


Розмову провели Володимир Іллєнко,
старший викладач кафедри
загальної екології, радіобіології та БЖД,
Антоніна Вуєк,
асистент кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook