Держрибагентство та НУБіП України уклали договір про співробітництво: традиційно відповідальною за співробітництво та організацію взаємовідносин є кафедра глобальної економіки

10 серпня 2022 року
НУБіП України

     Держрибагентство та Національний університет біоресурсів і природокористування України, продовжуючи багаторічну співпрацю і розвиваючи партнерські стосунки, уклали новий Договір про співробітництво та організацію взаємовідносин. Відповідальною за співробітництво та організацію взаємовідносин зі Сторони НУБіП України є кафедра глобальної економіки, завідувач кафедри, професор, Заслужений працівник сільського господарства України, д.е.н. Н. М. Вдовенко.
     Дане співробітництво продовжується, зокрема і в контексті підготовки спеціалістів для галузі, включаючи фахівців з міжнародної економіки, які здатні вирішувати комплексні задачі зокрема у сфері підвищення рівня конкурентоспроможності рибогосподарського бізнесу, продукції галузі як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.
   Важливим є розроблення заходів регулювання розвитку галузей сільського і рибного господарства в умовах функціонування економіки замкненого циклу на основі моделі часткової рівноваги, з використанням потужностей ННЛ «AGMEMOD».

   Більш детально із деталями співпраці між установами можна ознайомитись на сайті Держрибагентства України: https://darg.gov.ua/_derzhribagentstvo_ta_0_0_0_11995_1.html
    Рибне господарство, після безумовної перемоги над загарбниками, потребуватиме залучення професійних і висококваліфікованих кадрів. Підписання договору сприятиме притоку в галузь молодих фахівців, здатних внести якісні зміни у рибне господарство України. Обмін досвідом допоможе їм отримати не лише теоретичні знання, а й практичні професійні навички.
     Водночас фахівці Держрибагентства матимуть змогу брати участь у спільній науково-дослідній та навчально-виховній діяльності та застосовувати результати наукових досліджень у своїй роботі.
    Договором передбачено взаємодію у розробці та реалізації інвестиційних та інноваційних проектів, поліпшення організаційно-економічного механізму галузевого регулювання, обмін досвідом у впровадженні та використанні новітніх технологій тощо.
      «Співпраця з університетом у нинішніх умовах має особливу вагу. Потрібно подвоїти спільні зусилля, аби відновити рибне господарство після втрат воєнного часу. Продуктивний діалог з профільними науково-дослідними та освітніми установами є важливою запорукою у забезпеченні продовольчої безпеки держави, а взаємна підтримка вже у недалекому майбутньому дасть значну користь, як університету, так і Агентству», - зазначає т.в.о. Голови Держрибагентства Андрій Забуга.

Наталія Коробова, к.е.н.,
доцент кафедри глобальної економіки
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook