Керівник закладу освіти: якісна сучасна освіта – запорука успішного майбутнього

10 серпня 2022 року

Напередодні нового навчального року, який розпочнеться у надскладних умовах воєнного стану в нашій країні та карантинних обмежень, кафедра управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України продовжує знайомитися зі своїми вступниками. З одним із таких вступників ми взяли інтерв’ю.

Розкажіть про себе!

Мене звуть Тетяна Більчук, народилася у місті Житомир, 31 рік. Заміжня, маю чудову сім’ю. Закінчила Житомирський державний університет імені Івана Франка, освітньо-кваліфікаційний ступінь «Спеціаліст» за спеціальностями «Журналістика. Видавнича справа та редагування» та «Історія. Правознавство».

Цього року вирішила продовжити навчання для здобуття ступеня «Магістр» на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Над прийняттям цього рішення міркувала досить довго, але не шкодую про свій вибір – тут дійсно працюють люди, які є професіоналами своєї справи.

Чому вирішили продовжити навчання у НУБіП України?

НУБІП України – це сучасний заклад освіти з власною історією, яка розпочалася ще в 1898 році. Високий рейтинг серед інших закладів освіти. Міжнародна співпраця у сфері вищої освіти. Навчальний процес і різноманітні наукові дослідження забезпечують висококваліфіковані фахівці. Заклад має розгалужену структуру надання освітніх послуг, що свідчить про його рівень розвитку та ефективне управління. Вперше, зайшовши до цього закладу освіти, мене охопила його велич, красиві світлі коридори, навчальні аудиторії, територія та ошатність. На особливу увагу заслуговує Ботанічний сад НУБіП України – видно, що кожен знаходиться на своєму місці.

Чому обрали саме освітню програму «Управління навчальним закладом»?

Ми  живемо у час реформ та змін. З’являються нові формати навчання, але щиро впевнена, незважаючи на все, якісна освіта – запорука майбутнього. Маю велике бажання бути причетною до позитивних змін у системі української освіти. Навчальний процес факультету передбачає авторські курси навчальних дисциплін, доступ до різноманітних електронних навчальних ресурсів, використання мобільних та інтерактивних форм проведення навчання тощо. А освітня програма «Управління навчальним закладом» забезпечує студентів необхідними знаннями нормативно-правової бази, основам менеджменту, фінансово-економічного управління, які будуть необхідними у професійній діяльності. І, звичайно, науково-педагогічні працівники – впевнена, отримаю корисні знання та практичні вміння, якими обов’язково буду ділитися.

Чим займаєтеся, окрім професійної діяльності та навчання?

Кількість моїх улюблених занять у вільний час – велика, на чомусь одному не можу зупинитись. Захоплення – це можливість отримати від процесу максимальну кількість позитивних емоцій.  Є відомий вислів Теодора Рузвельта «Повірте, що зможете, і пів шляху вже пройдено». Цими словами можу описати все те, чим займаюсь.

Фотографія – це можливість «бути в моменті», зберегти, передати красу навколишнього світу, сонце, небо, хмари, помічати неймовірну гру світла та тіней. Подобається фотографувати дітей, їхні емоції – безцінні, звичайно, з дозволу дорослих. Раніше фотографувала тільки на фотоапарат, зараз завдяки технологіям є можливість робити красиві фото і на смартфон. Фотографія – це історія, історія людини, сім’ї, часу, пам’ять.

Верстка книг, брошур. Цим займаюся не часто, але особливе задоволення приносить процес, коли ще ніхто не має уявлення про зовнішній вигляд друкованого видання, а ти вже ніби тримаєш його у руках.

Декор та малювання –  своєрідний антистрес: створити щось цікаве і неординарне з використання підручних матеріалів чи за мінімальних витрат, поєднувати кольори, техніку та засоби для малювання і отримати результат.

Читання та література. Це можливість поринути в інший історичний період, здійснити подорож у неймовірний світ пригод. Це можливість відволіктись, розслабитися, зменшити тривожність та багато інших корисних бонусів отримаємо.

Спорт і туризм. Дуже люблю подорожувати мальовничими куточками нашої України, стільки неймовірної краси, величі століть. Відчуття щастя, що ти бачиш це не через екран комп’ютера, а власними очима. Останні декілька місяців почала активно приділяти увагу спорту, як методу релаксу, який допомагає сконцентруватися, самоорганізуватися і додає впевненості.

Про що мрієте після закінчення закладу освіти?

Мрія, сьогодні, одна – вільна, незалежна Україна. Щиро вірю у нашу Перемогу, тому що українці – мужні, віддані, незламні, єдині. Щодо планів на майбутнє – хочу отримати знання та практичні навички, які допоможуть бути професіоналом своєї справи, зробити свій вагомий внесок у розвиток сучасної якісної української освіти. Все буде Україна!

Науково-педагогічні працівники кафедри управління та освітніх технологій  гуманітарно-педагогічного факультету  бажають Вам, Тетяно, легкого і цікавого навчання за освітньою програмою «Управління навчальним закладом», здобути додаткову кваліфікацію й стати багатопрофільним професіоналом завдяки досвіду викладачів НУБіП України.

Інтерв’ю провів
завідувач кафедри управління та освітніх технологій
Сергій Кубіцький

 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook