Інструктаж з безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану проведено для викладачів всіх факультетів та ННІ

9 серпня 2022 року
   У період з 5 по 9 серпня в межах підготовки до нового 2022-2023 навчального року кафедрою загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології за ініціативи навчального відділу проведено інструктаж з безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану для науково-педагогічних та педагогічних працівників університету та його структурних підрозділів.
 
   Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук на початку зустрічей акцентував увагу присутніх на графіку освітнього процесу на 1 семестр 2022-2023 н.р. Він зазначив, що згідно з поданням деканів факультетів та директорів ННІ освітній процес в університеті на 12 факультетах розпочинаємо 15 серпня в змішаному форматі для студентів 2 і 3 курсів бакалаврату та магістрів 2 року навчання, а на трьох факультетах – аграрного менеджменту, інформаційних технологій, економічному та в ННІ неперервної освіти і туризму – заняття на всіх спеціальностях відбуватиметься у дистанційному форматі. Для студентів 4 курсу бакалаврату всіх факультетів та ННІ, а також 5 і 6 курсів магістратури ветеринарного спрямування розпочинаємо навчання також 15 серпня, але у дистанційному форматі. Після успішного зарахування абітурієнтів на 1 курс плануємо розпочати з ними навчання 19 вересня, а з магістрами 1 року навчання – 26 вересня. Проректор наголосив, що у разі зміни ситуації на території м. Києва, Київської області та України до графіка освітнього процесу будуть внесені відповідні зміни.
 
   Проведення «Інструктажу з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану» проводила завідувачка кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Алла Клепко (презентація інструктажу додається). Вона ознайомила присутніх із усіма можливими викликами та небезпеками, які існують на сьогодні, через воєнний стан в нашій державі. Вона акцентувала увагу присутніх на правилах поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», звернула увагу на те, з яких джерел можна отримати достовірну інформацію.
   Надалі Алла Володимирівна ознайомила учасників інструктажу із планом-схемою розташування сховищ та укриттів у навчальних корпусах та гуртожитках університету, а також з правилами поведінки у них. Увагу присутніх було звернуто на порядок дій у разі залпового вогню та артилерійських обстрілів, а також на алгоритм дії у випадку, якщо опинилися під завалом.
   На нараді виступаючою було наголошено про дії людини під час виявлення вибухонебезпечних предметів та алгоритм поведінки у разі різних хімічних загроз. Особливу увагу присутніх учасників інструктажу було приділено тому, як пережити кризу, зберегти спокій та вийти із стресової ситуації в умовах воєнного стану.
 
   Обов’язкові інструктажі для всіх студентів університету заплановано на 10-12 серпня, долучитися до яких можна буде за покликанням: https://nules.webex.com/nules/j.php?MTID=m604cf878e785ba921c70b60aaaac9f43
 
Вдалого та мирного старту нового 2022-2023 навчального року!
 
 
Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу
Оксана Зазимко,

заступник начальника навчального відділу 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook