Діана Багірова про вибір фаху: завдяки роботі журналістів світ знатиме правду і світло переможе темряву

9 серпня 2022 року
   З Діаною Багіровою ми познайомилися в приймальній комісії університету, коли вона подавала документи. Виявилося, дівчина хоче стати нашою колегою – журналістом. Про цей її вибір, а також те, чому для реалізації мрії вона обрала НУБіП – наша розмова.

  • Чому здобути освіту журналіста вирішила саме в НУБіП?

— Скажу чесно, мене привабив високий статус навчального закладу. На мою думку, ваша професура може надати високоякісні знання, відповідні кваліфікацію та практичну підготовку, у ході яких можна познайомитися з цікавими і потрібними для подальшої реалізації в професії людьми. І перші знайомства, ще в приймальній комісії, справили на мене прекрасні враження та вселяють у цьому впевненість.

  • А чому саме журналістика?

— Я завжди була готова боротися за правду, навіть у мирні часи, розвиватись та удосконалюватись, роблячи це не тільки для себе, а й заради людей. Маю нестримне бажання працювати з медійними людьми, готувати цікаві репортажі, писати актуальні новини, брати участь у різноманітних заходах. Але наразі саме війна в нашій країні дала мені поштовх рухатись у напрямку журналістики.
   Адже у сучасному світі інформація – це зброя, і наразі ворожі ЗМІ ілюструють наявність активної медіааудиторії і те, що аудиторія не сприймає медіаконтент пасивно, вибірково інтерпретуючи його у світлі власних цінностей і схильностей. Очевидно, що наша країна наразі потребує фахівців «інформаційного фронту». Зважаючи на це, і прийняла рішення стати журналістом, оскільки саме фахівці цієї прекрасної професії на мою думку є надзвичайно сміливими. Військові журналісти ризикують своїм життям і здоров’ям заради інформування всього світу про боротьбу нашого сильного народу проти агресора. Радіо-, фото-, інтернет-журналісти об'єдналися до всесвітньої боротьби за мир у всьому світі. Переконана, що завдяки роботі журналістів світ знатиме правду і світло переможе темряву. Тому і обрала цей напрямок в своєму житті.

Розмовляла Ірина Кушніренко
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook