«Антикорупційна політика ЄС, уроки для України» в рамках літньої школи EU AntiCor

9 серпня 2022, 10:21
     Одним з найбільш гострих питань сучасного державотворення є проблема корупції в органах державної влади й управління. Поширенню цього негативного явища, значною мірою сприяє недосконалість законодавства. Досі маємо значну кількість законів, відомчих інструкцій, наказів, що суперечать один одному, неоднозначні у трактуванні та створюють чималі складнощі у застосуванні.
      Протягом 20-29 липня 2022 року викладачі економічного факультету Юлія Біляк, Леся Воляк, Інна Долженко, Тетяна Куць, Віталій Нагорний, Юлія Негода, Лариса Олійник, Тетяна Собченко та аспіранти Пижук Руслан й Олексій Кириленко прийняли участь у Літній школі EU AntiCor «Антикорупційна політика ЄС, уроки для України». Захід було проведено в рамках проєкту за напрямом Ж. Моне програми ЄС Єразмус +101047968 - EU AntiCor (ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH).
     Сьогодні наша держава переживає надскладні часи, тому вкрай важливо дискутувати про питання боротьби з корупцією для збереження соборності України як держави та як нації. Нині перед Україною стоїть великий виклик – вступ до Європейського Союзу, тож важливим є поширення європейських студій та цінностей. Для повної інтеграції в європейську систему, реформи мають бути системними. Від принциповості та незаангажованості представників державних органів влади залежить майбутнє нашої країни, її цілісність та європейська інтеграція.
Реалізація проєкту EU AntiCor в рамках Літньої школи стала одним із майданчиків для дуже серйозних дискусій на тему подолання корупції в Україні.
    Доповідачами Літньої школи були провідні викладачі та експерти в сфері антикорупційної політики ЄС. Під час навчання було розглянуто актуальні питання а саме: «Корупція як соціально-правове явище», «Законодавство ЄС щодо запобігання та протидії корупції», «Співробітництво України з ЄС у сфері запобігання та протидії корупції», «Вплив корупції на економічну безпеку країни», «Інновації та корупція», «Перспективи корупції та зеленої економіки: гірничодобувний та енергетичний сектори», «Корупція та міжнародні потоки капіталу», «Антикорупційна політика в міжнародному бізнесі», «Корупція як основна причина розвитку тіньової економіки», «Формування та реалізація антикорупційної політики в Україні», «Фінансовий нагляд та управління ризиками ЄС: роль фінансових установ у запобіганні корупції», «Корупція та державні фінанси».

      В рамках заходу учасники Літньої школи розширили знання про економічні реформи в Україні з огляду на поглиблення співпраці між Україною та ЄС у формі Угоди про асоціацію, зосередились на ключових аспектах антикорупційної політики ЄС. Вищезазначене допоможе посилити роль ЄС у боротьбі з корупцією в Україні у різних сферах діяльності. За підсумками курсу учасники економічного факультету НУБіП України успішно склали підсумкове тестування та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.
   
Висловлюємо щиру вдячність організаторам за актуальний курс, змістовне наповнення та надану можливість продуктивної співпраці з колегами з усіх регіонів.

 
Юлія Негода,
заступник декана економічного факультету

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook