Запрошуємо на навчання за спеціальністю «Економіка» за освітньою програмою «Економіка підприємства», ОС «Бакалавр»

8 серпня 2022 року
Шановні абітурієнти та їх батьки!!!
     Попри війну життя триває, зокрема  на  економічному факультеті НУБіП України стартує прийом документів на освітньо-професійну програму «Економіка підприємства» за спеціальністю 051 "Економіка",  ОС "Бакалавр".  
     Нині людство не може обійтися без економічних знань. Економічне мислення та відповідна освіта потрібна будь-якій людині, адже наявність економічних знань робить її більш захищеною та обізнаною у сучасному динамічному світі.
    В нашій країні професія економіста набула великої популярності. Саме діяльність економістів з вищим рівнем професіоналізму сприяє процвітанню компаній і закладає вектор їх надійного розвитку в найближчому майбутньому.
     Економіст – це спеціаліст, який ніколи не залишиться без роботи, адже ця спеціальність надзвичайно затребувана на сучасному ринку. При належній кваліфікації економіст отримує досить високу заробітну плату, може обрати для себе найрізноманітніші сфери діяльності, або відкрити власний бізнес.  
      Про особливості підготовки фахівців за освітньо-професійною  програмою  «Економіка підприємства»  (спеціальності 051-Економіка) ми поговоримо з гарантом даної програми к.е.н., доцентом кафедри економіки  Людмилою Михайлівною Степасюк. 
 
        - На що слід, на вашу думку, звернути увагу цього року абітурієнтам та їхнім батькам під час вступної кампанії?
       - Я хочу звернутися до батьків з проханням: Будь ласка, дайте дітям можливість  обирати спеціальність самостійно! Це той аспект, з яким ми дуже часто стикаємось в приймальній комісії. Адже дуже часто батьки нав’язують свої думки, власні нереалізовані мрії, плани та амбіції в майбутнє своєї дитини. Університет - це другий важливий етап становлення молодої людини. А тому батьки повинні відчувати особливу відповідальність: не нав’язувати «престижність», а дивитись за тенденцією, за тим, як стрімко змінюється і розвивається ринок праці. Світ невпинно прогресує щодня та  найголовніше - варто бачити і слухати бажання дитини.
    Сьогодні ситуація змінилася. Вимоги роботодавців посилилася, важливість економічної служби на підприємстві зросла, всім потрібні професіонали. Молодому економісту з сумнівним дипломом буде складно знайти роботу, тому перший крок до професії - правильний вибір вузу. Краще вступати у відомі навчальні заклади, які зарекомендували себе і готують спеціалістів не один рік.
       
         - Які переваги навчання на економічному факультеті й зокрема за спеціальністю «Економіка»?
       - Особливий інтерес у вступників викликають  програми академічного обміну, які дають можливість отримання подвійних дипломів, а саме в нашому університеті та в закордонних ЗВО. В рамках такого навчання студент має змогу декілька семестрів навчатися за кордоном, отримувати стипендію та безліч позитивних вражень і нових знань. Для цього потрібна лише одна умова – знання іноземної мови. До речі, в нас щороку додатково формується група з англомовним вивченням більшості навчальних дисциплін.
      Для студентів надаються широкі можливості для отримання фаху та спортивно-культурного розвитку. А створена рада роботодавців при факультеті уможливила осучаснювати навчальні плани дисциплін та працевлаштовувати студентів-випускників.
         Ще одним важливим аспектом є співпраця і опитування роботодавців. Особливо, нам важлива думка наших випускників, які навчалися у нас і можуть розповісти, що їм знадобилося у професійному житті, і можуть порадити, що треба змінити у певному курсі. Таким чином ми намагаємося кожного року змінювати навчальний плани для  того, щоб іти в ногу з часом.
 
        - Які умови проживання студентів в гуртожитку?
       - Це питання, яке завжди цікавить як абітурієнтів, так і їх батьків. Ми поселяємо наших  студентів   в  гуртожиток  № 10, який вважається одним із найкращих в НУБіП України, та розташований  в пішій доступності до основного навчального корпусу економічного факультету.
 
        - Чи є в уіверситеті військова кафедра?
      - Так, сьогодні це питання є особливо актуальним. На нашому факультеті є  можливість паралельного навчання на військовій кафедрі протягом 2 років (заняття 1 раз на тиждень) та отримати звання офіцера запасу, що сьогодні та в майбутньому є дуже актуальним.
 
        - Чи застосовуються новітні  методики навчання?
      - Колектив кафедри економіки, і я особисто, вважаємо, що важливою складовою у процесі забезпечення якості вищої освіти є застосування новітніх методик навчання. Сучасні методики проведення практичних занять зі студентами – це вимога часу, що підвищує інтерес здобувачів освіти до навчання. В навчальному процесі ми використовуємо навчання за допомогою кейс-методу, інтерактивне онлайн-опитування,  бізнес-тренінги, майстер-класи з  фахівцями-практиками провідних підприємств. Досить часто на заняття запрошуються приватні підприємці, що досягли успіхів у професії, створили власний бізнес та побудували блискучу кар’єру. Студенти сприймають такі інновації дуже позитивно, що у свою чергу змінює на краще комунікацію викладач – здобувач освіти.
 
        - Які перспективи працевлаштування майбутніх випускників?
     - Економіст – це універсальний спеціаліст, який потрібен на усіх підприємствах. Тому, головна вимога до такого спеціаліста – це висока кваліфікація. Сьогодні наші випускники потрібні різним підприємствам і організаціям - від великих банків до невеликих торгових компаній. Висококваліфіковані економісти започатковують власні справи та ведуть бізнес самостійно.
      Отже, знання економіки – це інвестиції в майбутнє, оскільки все, що нам буде потрібно завтра, написано економікою сьогодні. Є дуже гарний вислів: «Якщо погані лікарі – гинуть люди, якщо погані економісти – гине держава, отже економіка – це та сфера, яка керує державою і світом».
Дякую за розмову та надану корисну інформацію.
Вдалого Вам вибору, шановні абітурієнти!
Розмову провела Анна Якимовська,
асистетн кафедри економіки

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook