Науково-педагогічний та студентський колектив Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження підтвердив готовність розпочати новий навчальний рік у своїх аудиторіях

2 серпня 2022 року

У відповідності до рішення ректорату щодо початку нового навчального року у змішаному форматі Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження провів онлайн збори науково-педагогічних працівників, студентського самоврядування та студентів перехідних курсів. Ключові обговорення стосувалися питань організації начального процесу в умовах воєнного стану в Україні.

Зустріч розпочав директор Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун, який ознайомив всіх присутніх із чинними документами, а саме наказом ректора НУБіП України від 08.06.2022 р. № 372 щодо якісної організації та проведення освітнього процесу в НУБіП України на 2022-2023 навчальний рік у складних умовах воєнного стану. Як зазначено у листі Міністерства освіти і науки України від 27.06.2022 року № 1/7035-22 «Про підготовку до початку та особливості організації освітнього процесу в 2022/23 навчальному році», освітній процес у 2022-2023 році потрібно провадити максимально наближено до традиційного формату з урахуванням обмежень воєнного часу та безумовного забезпечення захисту учасників освітнього процесу із залученням органів студентського самоврядування та профспілкових організацій.

Директорат інституту неодноразово на своїх засіданням опрацьовував свої можливості щодо забезпечення якості освітнього процесу. Враховуючи особливі умови був сформований графік освітнього процесу для студентів денної форми навчання ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на перший семестр 2022-2023 н.р. з 15.08.2022 року.

Такий графік передбачає організацію освітнього процесу за змішаною формою, яка поєднує очний і дистанційний режими. Таке поєднання дозволяє проводити практичні та лабораторні заняття в очному режимі, а лекційні – дистанційно.
Освітній процес для студентів старших курсів (2, 3 курс та магістри 2 року навчання) розпочинається з 15 серпня 2022 року очно, а для всіх інших (4 та 2 курсів скороченого терміну) – дистанційно. Також графіком передбачене навчання у 2 зміни із задіянням суботніх днів для максимального використання наявного матеріально-технічного забезпечення для проведення лабораторних занять.

Присутні на зустрічі старости та наставники академічних груп, а також Тарас Мохно, голова студентської організації ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження підтримали такий формат навчання. Проте були і ряд запитань, які найбільше хвилювали студентство. Головні з них - готовність гуртожитку до поселення студентів, наявність укриттів та який алгоритм дій під час сигналу повітряної тривоги на заняттях та в гуртожитку.

Відповіддю на ці запитання є розроблені в університеті Інструкції з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу в НУБіП України у 2022-2023 навчальному році. Також відповідними службами університету був створений План розташування бомбосховищ та укриттів на території НУБіП України.
Під час обговорення багато уваги було приділено порядку поселення у гуртожиток, алгоритму дій під час повітряної тривоги та тренуванням переходу в укриття, готовності матеріально-технічної бази навчальних корпусів та гуртожитків до нового навчального року.
Наголошено на необхідності для всіх учасників освітнього процесу не нехтувати сигналами «Повітряна тривога», встановити відповідні додатки сповіщення у своїх смартфонах та слідуючи розробленим інструкціям організовано прослідувати до визначених планом укриттів та перебувати в них до завершення тривоги.
Детальніше із всіма зазначеними вище документами можна ознайомитись на офіційному сайті ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження або за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/1086/17

Присутні на зібрані заступник директора - координатор з виховної роботи та організації дозвілля студентів Лілія Мартинюк та голова студентської ради гуртожитку №7 Роман Марченко поінформували студентів про початок поселення у гуртожиток №7 у період з 12 - 14.08.2022 року.
Також поінформували про результати виконання робіт з підготовки гуртожитку №7 до початку 2022-2023 навчального року згідно затвердженого плану, проведення ремонтів у кімнатах, благоустрою гуртожитку та прилеглої території, облаштування укриття гуртожитку вогнегасниками, аварійним освітленням, комплектом аптечок, ємностями для води тощо.
Рівень опрацювання питань засвідчив: ми готові прийняти наших студентів в університетському кампусі і організовано розпочати навчальний рік.
Ректорат, інженерні та господарські служби НУБіП України провели велику підготовчу роботу і ми вдячні їм за можливість зустірти своїх студентів у навчальних аудиторіях.
Ми переконані: якісне проведення навчання також наближає нас до перемоги!


Лілія Мартинюк, Семен Волошин,
заступники директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження



 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook