Навчальні корпуси та студентські гуртожитки НУБіП мають достатню кількість місць в укриттях для старту навчального семестру – результати перевірки ДСНС

5 серпня 2022 року
   Протягом 4-5 серпня 2022 року комісія у складі інспектора відділу державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Голосіївського РУ ГУ ДСНС у м. Києві Володимира Литвина, інспектора СЮК ВП Голосіївського УП ГУНП Вікторії Литвиненко, головного спеціаліста з питань цивільного захисту Голосіївської районної адміністрації в місті Києві Євгена Христича, провідного спеціаліста відділу надзвичайних ситуацій Світлани Якуба-Бондар перевірили укриття Національного університету біоресурсів і природокористування України відповідно до усіх чинних вимог та рекомендацій, а саме технічний та санітарний стан, справність систем електропостачання, електроосвітлення та вентиляції, наявність вказівних табличок, інформаційних табличок з номерами телефонів відповідальних осіб та відповідність місць розташування об’єктів до зазначених схем тощо.

   Був проведений ретельний огляд 9 гуртожитків та 17 навчальних корпусів, щоб визначити рівень безпеки використання наявних підвальних та цокольних приміщень для укриття студентів у разі отримання сигналу «Повітряна тривога».

   Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко та проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша зазначили, що протягом двох місяців вказані місця були дообладнані та дооблаштовані усім необхідним. В цьому слід відмітити плідну роботу ректорату, дирекцій ННІ, деканатів факультетів, завідувачів гуртожитків та комендантів корпусів, господарські служби та всіх причетних. У той час, як окремі спостерігали та публікували дописи в соціальних мережах, інші працювали на результат, зазначив директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський.
     Головний інженер Олег Самсонюк надав комісії усі технічні відомості про укриття в корпусах та гуртожитках, що полегшило та пришвидшило перебіг перевірки.

   За словами директора студентського містечка Сергія Стецюка інспектори особливу увагу приділяли саме площі приміщення, що повинна забезпечувати укриття на 100% студентів, технічного та науково-педагогічного персоналу. Вони обстежували систему оповіщення в будівлях корпусів та гуртожитків, евакуаційні виходи, а особливу увагу звертали на систему вентиляції і первинні засоби пожежогасіння, наявність достатнього запасу води та медичних аптечок.

  За результатами перевірки складено Акти оцінки будівлі на кожен об’єкт університету щодо можливості чи неможливості його використання як найпростішого укриття.
   Навчальні корпуси, студентські гуртожитки отримали дозвіл на старт навчального процесу в очному форматі із забезпеченням достатньої кількості місць в укриттях відповідно до потреби. В корпусах – більше семи тисяч, в гуртожитках – більше чотирьох тисяч, що дає можливість організувати освітній процес в дві зміни.

Марта Колич,
фахівець студентського містечка

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook