Вступ до Міжкафедральної навчальної лабораторії НУБіП України на базі Боярського фахового коледжу - оптимальна можливість отримати вищу освіту управлінця

5 серпня 2022 року

   

Доброго дня, пане Олександре. Знаю Ви запланували в цьому році вступати в університет для продовження навчання. Поділіться, будь ласка, своїми думками щодо окремих аспектів вступу.
Чи на часі сьогодні здобувати вищу освіту?
Так, станом на сьогодні вже майже півроку в Україні триває активна фаза війни з Росією і ніхто не почуває себе впевнено. Про ймовірну тривалість бойових дій хай говорять експерти, але людям, які прагнуть навчатись, зволікати не потрібно. Вища освіта залишається вкрай важливим кроком для професійного розвитку людини, для отримання в майбутньому цікавої роботи. Фактично, здобуття вищої освіти було і залишається своєрідним пропуском в доросле свідоме професійне життя.
 
Чому Ви обираєте саме НУБіП?
Я навчався в коледжі, який входить в структуру університету, а тому я маю чітке розуміння традицій, які культивуються в цьому ЗВО. У мене в цілому позитивне враження про наш навчальний заклад, адже тут дійсно викладачам і працівникам небайдуже щодо студентів, умов їхнього навчання, можливостей працевлаштування тощо. За нинішніх обставин це вартує багато. Якісне навчання плюс людське ставлення - це потужний мікс, який дасть потрібний результат.
Чому вибір упав саме на спеціальність Менеджмент?
Нинішня війна, яка триває в Україні - це не скільки війна економік чи озброєння, як це війна культур, де управлінські звички і прийоми відіграють дуже важливу роль. Ми боремося за європейські цивілізаційні цінності: свободу, верховенство права, гарантії прав людини, які не дозволяють будь-кому, хто отримує владу, з тих чи інших причин робити, що заманеться. Управлінські рішення і управлінський вплив, за цих умов, повинні опиратися не на сваволю, а на спеціалізовані професійні управлінські знання, які потрібно здобувати. Я вже розпочав отримання управлінських знань під час навчання в коледжі, але переконаний, що цього недостатньо, адже фах менеджера - це складна професія, і тому я вирішив, що навчатись потрібно далі.
 
Чому заочна форма навчання Вам цікавіша?
Я вже працюю, навіть маю певний початковий досвід в управлінській діяльності (координую роботу групи своїх підлеглих). За нинішніх умов не можу собі дозволити не працювати, адже потрібно харчуватись, потрібно сплачувати за житло, навчання і задовольняти інші потреби. То ж працювати потрібно. Разом з тим вважаю, що поєднання теоретичного навчання в ЗВО з практикою виробництва - це оптимальний варіант. Загалом заочна форма навчання – це чудова можливість для активної, сучасної молоді, що не сидить на місці, а прагне досягти успіхів у всіх сферах свого життя.
Чому обираєте навчання на базі Міжкафедральної навчальної лабораторії?
Як я розумію, це дозволить не втратити контакт з рідним коледжем, одночасно розпочавши інтенсивну співпрацю із викладачами провідних кафедр факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України. Ще однією не менш важливою причиною подібного вибору в сучасних умовах війни є складність закумулювати достатню суму коштів для оплати навчання на стаціонарній або, навіть, на заочній формі в престижному українському університеті. Вартість навчання в МНЛ складатиме 9800 грн на рік, а це вже дійсно реальна можливість отримати якісні знання за помірну оплату. Як кажуть мої старші колеги, що навчаються зараз  на 2-3 курсах в лабораторії, викладачі всіх дисциплін працюють дуже сумлінно: з відповідним методичним забезпеченням, в тому числі і в цифровому вигляді, підтримують ефективні комунікації, тому про якість навчання я не турбуюсь.
 
Які в цілому у Вас плани на майбутнє?
Я переконаний, що зараз всі українці мого віку повинні працювати за схожим сценарієм:
першочергово робити все можливе для підтримки Збройних Сил України, і тому я продовжую свою службу в добровольчому формуванні територіальної громади в своєму місті, фінансово підтримувати армію та морально підтримувати один одного;
в тактичній перспективі потрібно подбати про виживання своєї родини, підготуватися до зимового періоду в умовах війни (зробити певні накопичення, резерви тощо);
в стратегічному плані ключовим сьогодні є продовження навчання для отримання важливого фаху, який, з одного боку, дасть мені можливість реалізуватися як досвідчений спеціаліст, і, з іншого боку, допомагати країні ,здобутими у МНЛ навичками, справно функціонувати у не легкі часи , адже ми всі є частиною одного великого механізму під назвою Україна.
 
Розмовляв Новак Олександр Володимирович,
доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook