Майбутні журналісти обирають формат очного навчання

4 серпня 2022 року

 Серед спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України однією з найцікавіших і найбільш затребуваних є спеціальність «Журналістика», актуальність і значущість якої зросли в період незламної боротьби українського народу за свободу, незалежність і територіальну цілісність. На перевагах очного навчання акцентують сьогодні майбутні журналісти.

НУБіП України суттєво вирізняється з-поміж інших вишів України, які готують журналістів, тим, що вже з першого року навчання студенти мають унікальну можливість відпрацьовувати теоретичні знання на практиці, швидко отримати необхідні практичні навички, торуючи шлях до професії, аби в майбутньому стати справжніми професіоналами.

     І тут особливого значення набуває «живе» навчання, яке на думку студентів-журналістів має беззаперечні переваги, серед яких: можливість брати активну участь у студентському житті, змога присвятити час виключно навчанню, легший та ширший доступ до знань через присутність на лекціях і практичних заняттях, зокрема, тоді, коли йдеться про практикоорієнтоване навчання, що є родзинкою ОПП «Журналістика» в НУБіП України. До послуг студентів сучасна матеріально-технічна база: медіацентр, фотостудія, науково-практичний журнал, радіо, телестудія «Свій НУБіП», навчальна медіалабораторія, практична діяльність в яких сприяє розкриттю у майбутніх журналістів унікальних перспектив їх творчих здібностей.

     Медіалабораторія – це справжній творчий оазис, де студенти освоюють нові медіаформати; створюють різноманітний медіаконтент, втілюючи в реальність найсміливіші ідеї та творчі задуми; відпрацьовують навички роботи у телевізійній та радіостудіях; опрацьовують на практиці теоретичні знання щодо використання відео й аудіотехніки, освітлювальних приладів та іншої допоміжної техніки; пробують себе у ролі фоторепортерів, блогерів соціальних мереж, ведучих тощо.

     Життя в НУБіП України надзвичайно різноманітне та пропонує барвисту палітру подій, а відтак, і інформаційних сюжетів для оперативного та ефективного висвітлення новинного матеріалу. На сьогодні студентами кафедри журналістики та мовної комунікації вже підготовлено 19 повноцінних випусків новин, які опубліковані у відкритому для перегляду YouTube-каналі «Свій НУБіП».

     Студенти-журналісти і під час канікул перебувають у вирі університетських подій. До прикладу, здобувачі 3 курсу Валерія Кривіцька, Микола Бондаренко та Сергій Мінін під час Всеукраїнського форуму «SEB-2022»: співпраця науки, освіти і бізнесу для післявоєнного відродження України», який проходив на базі НУБіП України 20 липня 2022 р., продемонстрували неабияку майстерність, дисциплінованість та бажання працювати за фахом. Майбутні журналісти зустрічали та супроводжували гостей, брали інтерв’ю, готували інформаційні матеріали, усвідомлюючи, що мають унікальну можливість швидко отримати такі необхідні практичні навички, аби в майбутньому стати справжніми професіоналами, досягнувши вершин журналістської майстерності.

 

    Забезпечення формування необхідних компетентностей майбутніх фахівців є спільним завданням як академічного середовища, так і стейкхолдерів, а відтак, плідна зустріч викладачів та студентів кафедри журналістики та мовної комунікації зі стейкхолдерами – журналістами Всеукраїнської газети для науковців та освітян «Світ» – стала не лише конструктивним, але, водночас, дуже теплим діалогом у контексті творчого розвитку потенціалу молоді.
     Університет на чолі з ректором академіком Станіславом Ніколаєнком робить усе для виховання здобувачів освіти з високими морально-етичними якостями, справжніх громадян, патріотів рідної землі, а відтак, і справжніх журналістів-професіоналів, підготовлених працювати за журналістськими стандартами, поважати свою аудиторію, бути неупередженими патріотами своєї держави заради спільної перемоги України, її післявоєнного відродження та гармонійного розвитку!

Разом ми сильні та непереможні!

 

Тетяна Семашко, 
професор кафедри журналістики та мовної комунікації 
Валерія Кривіцька,
 студентка 3 курсу спеціальності "Журналістика"
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook