Відбулася конструктивна розмова колективу та студентів факультету ветеринарної медицини з нагоди початку нового навчального року

4 серпня 2022 року
ФВМ НУБіП України
   2 серпня відбулися збори колективу та студентів факультету ветеринарної медицини, головним питанням яких було обговорення початку нового навчального року та організація освітнього процесу в умовах воєнного стану.

   У вступному слові декан факультету Микола Цвіліховський ознайомив присутніх із поточною ситуацією і подіями, які вже відбулися на факультеті ветеринарної медицини. Зокрема, продовжується підготовка кафедр до нового навчального року, активно здійснюються роботи в корпусі №12 та гуртожитку №6. За значної підтримки ректорату проведено велику роботу з облаштування укритів для забезпечення безпеки учасників освітнього процесу під час навчання. Цілодобово працює клінічний центр факультету "Ветмедсервіс", де постійно, з перших днів війни, набувають умінь, навиків і професійних компетенцій для здобуття фаху лікаря ветеринарної медицини і наукового ступеня доктора філософії окремі здобувачі факультету.

   Декан наголосив, що з 15 серпня планується розпочати освітній процес на факультеті у змішаній формі. Начальний розклад розроблений таким чином, щоб запобігти скупченню великої кількості здобувачів освіти в приміщеннях, а лекційні заняття і вибіркові дисципліни будуть викладатися дистанційно. Так, в очному форматі пропонується проводитися тільки важливі лабораторні роботи, без яких неможливо підготувати лікаря ветеринарної медицини. Навчання буде проходити згідно спеціального розкладу.

   Присутній на засіданні проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша зупинився на досягненнях університету, його славетній історії та питаннях, що потребують тісної комунікації всіх учасників освітнього процесу. У період воєнного стану ми маємо з розумінням підійти до вирішення питання організації навчання у різних форматах.

   Кожен завідувач кафедри доповів про стан готовності до початку освітнього процесу у своєму підрозділі в новому навчальному році та безпеку навчання в умовах воєнного стану.

       

   Активну участь в обговорені початку нового навчального року та організації освітнього процесу в умовах воєнного стану взяли здобувачі вищої освіти та викладачі, яких турбували умови проведення очного чи дистанційного навчання, забезпечення безпеки, готовність укриттів і бомбосховищ університету до нового навчального року, навчання студентів, які знаходяться за кордоном та в місцях окупації.

 

 

 

 

   Наголошено, що ступінь готовності укриттів у навчальних корпусах і гуртожитках університету буде визначена відповідною незалежною комісією. Наразі, в наявних укриттях встановлені лави та стільці, є питна і технічна вода, аптечки, вогнегасники і доступ до місць загального користування.
   Обговорені питання поселення здобувачів у гуртожиток перед початком освітнього процесу та можливість поетапної оплати за проживання.

 

   Прийнято рішення розпочати освітній процес на факультеті ветеринарної медицини з 15 серпня 2022 року у змішаному форматі. Здійснити поступове, поетапне, входження до реалізації очного навчання здобувачів вищої освіти факультету ветеринарної медицини у першому семестрі 2022-2023 н.р. за відповідним графіком.

   Підбиваючи підсумки зустрічі декан факультету Микола Цвіліховський зазначив, що змішана форма навчання, за створених безпечних умов, надасть можливість здобувачам вищої освіти отримати необхідні практичні навички, без яких підготовка лікаря ветеринарної медицини неможлива.

Усім міцного здоров’я і мирного неба над головою.
Ми переможемо!
Слава Україні!

Сергій Деркач, Юрій Жук, Тарас Савчук,
заступники декана факультету ветеринарної медицини

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook