Ректорат: створення умов для безпечного навчання, підготовка до нового навчального року

1 серпня 2022, 16:55
     1 серпня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене плануванню діяльності університету, вступній кампанії, підготовці до нового навчального року в умовах воєнного стану.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на наборі до аспірантури – триває прийом заяв і вже майже 70 осіб виказали бажання вступати до НУБіП. За результатами наради щодо поселення студентів в гуртожитки сформована нова схема розміщення студентів в кампусі з урахуванням безпекового аспекту. Також були відпрацьовані маршрути евакуації до укриттів.

     Жвава дискусія щодо висвітлення початку навчального року в соціальних мережах розгорнута студентами. Підкреслено, що активніше коментують початок навчального року «активісти», які перебувають в далеких країнах, отримують соціальну допомогу, ще й інколи стипендію і відчувають себе в безпеці. Проте ворога дистанційно не переможеш і якісну освіту не здобудеш, особливо, якщо мова про фах ветеринарного лікаря чи агронома, біотехнолога чи інженера.
     Тому в університеті розроблено змішаний графік навчання, коли 2/3 студентів навчатиметься дистанційно, а третина – очно, відвідуючи лабораторні, практичні заняття.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський проінформував про перебіг подачі заяв вступників на бакалаврату.

     Заступник голови Студентської організації Олександр Вертелецький закцентував на комунікації зі студентами, необхідності роз’яснення щодо безпеки під час очного освітнього процесу і бажання студентського активу долучитися до цієї роботи.
     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про підготовку до засідання вченої ради.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про актуальні завдання щодо подання до МОН інформації щодо актуальних наукових робіт, які виконуються у поточному році, організацію подання кандидатур для оновлення складу експертних груп для оцінювання наукових проєктів, початок прийому документів у докторантуру, підготовку інформаційних матеріалів для електронного каталогу розробок, хід робіт у навчально-дослідних господарствах (збирання озимини, підготовку складів, стан тваринництва).

     Директор студентського містечка Сергій Стецюк закцентував на постійному діалозі зі студентськими радами, готовності кампусу до початку очного навчального року, ремонтах кімнат для першокурсників, формуванні наказів на поселення на навчальний рік.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про результати відвідування навчально-дослідного господарства «Ворзель», перспективи проведення збирання врожаю. Проведені переговори з Технічним університетом Берліна щодо співпраці фахівців в галузі енергетики, автоматики. Триває робота щодо відкриття другої філії університету в Китаї, де будуть навчати студентів за чотирма спеціальностями.
     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про перебіг накриття даху гуртожитку №10, підготовку до опалювального сезону.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про комісійну перевірку готовності матеріально-технічної бази, навчально-методичного забезпечення факультетів та ННІ до навчального року.

 

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Валерію Іщенку – перевірити готовність укриттів в навчальних корпусах та гуртожитках до початку навчального року. Василю Шинкаруку – супроводжувати вступну кампанію та роботу приймальної комісії, контролювати виконання держзамовлення. Усім проректорам, деканам факультетів та директорам ННІ, завідувачам кафедрами, кураторам академічних груп, науково-педагогічним працівникам – поліпшувати комунікацію зі студентами.

Пресслужба

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook