Підготовка до нового навчального року: забезпечення безпеки, готовність до початку освітнього процесу, надходження заяв на бакалаврат

1 серпня 2022 року
     В університеті пройшла нарада, присвячена початку навчального процесу.

     Відкриваючи її роботу, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив: до початку нового навчального року залишилося якихось два тижні. Про його формат в умовах воєнного стану наш колектив домовлявся у форматі дискусії протягом липня. Нагадаємо, що 15 серпня очне навчання розпочнуть студенти 2-х – 3-х курсів бакалаврату та магістри другого року навчання. Стартують всі факультети і ННІ, крім шести, які  навчатимуться дистанційно (факультети аграрного менеджменту, економічного, юридичного, інформаційних технологій, ННІ неперервної освіти і туризму, а також частина спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету). Таким чином, до аудиторій і лабораторій університету повернуться 3 тисячі 600 студенів, які навчатимуться у дві зміни. Тобто одночасно у корпусах перебуватиме до 1800 молодих людей за наявності 3800 облаштованих місць в укриттях. Навіть з урахуванням викладачів і співробітників цього, як розумієте, достатньо. Але, зважаючи на чуттєвість питання, керівництво факультетів та ННІ повинно проводити зі своїм студентством роз’яснювальну роботу. Це їхня персональна відповідальність. Тому вже завтра в кожному підрозділі відбудеться дві наради, присвячені початку нового навчального року - одна з науково-педагогічним колективом, друга - зі студентами.

 

     Питання забезпечення безпеки співробітників та студентів НУБіП, готовність укриттів та бомбосховищ університету до нового навчального року було і в центрі уваги проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка і директора навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку Геннадія Ржевського.

 

     Так, Валерій Іщенко поінформував, що 4-5 серпня до університету прибуде комісія з перевірки укриттів у навчальних корпусах і гуртожитках. Вони у нас двох типів: у підвальних приміщеннях та на цокольних поверхах. І до них, відповідно, ставляться різні вимоги. Протягом крайнього місяця колектив провів велику роботу з облаштування цих сховищ, до якої долучилися студенти, будівельна бригада і коменданти. Наразі у всіх корпусах в укриттях встановлені лави та стільці, завезені питна вода, аптечки, вогнегасники і є доступ до туалетів. У гуртожитках ця робота теж фактично завершена.

     На важливості належного облаштування укриттів наголосив і проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Так само, як і на морально-етичних моментах поведінки студентства і керівництва ННІ та факультетів. Зокрема, на його думку, доцільно було б розмістити роз’яснювальні відеоматеріали на сайтах підрозділів, дописи у соцмережах, у яких показати, як університет готується до початку нового навчального року.

 

     Співдоповідачами з питання виступили декани факультетів, директори ННІ, коменданти навчальних корпусів та завідувачі гуртожитків, які охарактеризували стан справ із забезпечення безпеки у своїх підрозділах.
     Станіслав Ніколаєнко детально пройшовся по готовності укриттів у кожному корпусі і гуртожитку та висловив свої зауваження.

 

     Про головні питання підготовки до нового навчального року доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він представив графік освітнього процесу, який поки що має статус проєкту, формати початку навчання старшими курсами стаціонару у першому семестрі, навів результати аналізу публікацій на офіційному сайті університету стосовно цього по факультетах та ННІ і стан їх готовності до початку занять.

 

     Про хід надходження заяв від вступників на освітній рівень «Бакалавр» на сьогодні говорив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Нагадаємо, що 29 липня розпочався прийом заяв і документів вступників на бакалаврат від випускників шкіл і коледжів. У зв’язку з тим, що більшість з них ще не отримали результатів національного мультипредметного тесту, активність подачі нижча, ніж минулого року. Але майбутнім студентам немає чого турбуватися, оскільки прийом заяв триватиме до 23 серпня.

 

     Про безпеку перебування та готовність гуртожитків до поселення поінформував директор студмістечка Сергій Стецюк. Зараз заселятимуться студенти 2-х-3-х курсів. Мова також ішла про можливість поетапної оплати за проживання в гуртожитках. Враховано і всі нюанси стосовно вимог воєнного стану та комендантської години зокрема, план дій під час повітряної тривоги.

 

     Стосовно поселення, то декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило принагідно висловив думку своїх колег: кожен факультет чи ННІ повинен знати конкретні кімнати для заселення своїх студентів.
     План дій на серпень озвучила учений секретар Оксана Барановська.

     Підбиваючи підсумки, Станіслав Ніколаєнко підкреслив: воєнний стан вимагає надзвичайних кроків. Тож ніякого заспокоєння! Дисципліна вчинку, дисципліна дій, свідома дисципліна – ось що має домінувати в колективі.

Валентин Обрамбальський,
Ірина Кушніренко

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook