Інтелект повинен перемогти!

28 липня 2022 року
    З 20 до 24 липня 2022 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України проведено інтелектуальний батл-двобій шаховий фестиваль "Голосієво – 2022".

     Усі партії шахового фестивалю «Голосієво-2022» пройшли в мальовничому куточку Києва – Ботанічному саду нашого славетного університету (Ботанічний сад НУБіП України).
     На відкритті учасників фестивалю привітали зі святом представники шахової федерації міста Києва (Олексій Малий, Олександр Матлак), Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації (Микола Прокопенко) та нашого університету (Сергій Кваша).

     У перший ігровий день пройшов бліц-турнір з нагоди Міжнародного дня шахів і Дня шахів в Україні. У рамках турніру мали можливість зіграти між собою професіонали-гросмейстери та шахісти-любителі, тобто були шахові битви досвіду проти молоді. Також перевірили свій клас із гросмейстерами й наші викладачі (В. Богданець, А. Руденський) та студенти (Д. Ворошилов, П. Козловець, М. Галіченко, Н. Тарнавський, Є. Рєзвін). А перемогу здобув заслужений майстер спорту, міжнародний гросмейстер Вадим Малахатько.
     Другого дня шахового фестивалю стартував кваліфікаційний турнір юних шахістів 1-3 розрядів. Вказаний турнір було поділено на три ігрових дні. Можна відмітити, що за результатами турніру один юний шахіст виконав норму 1-го розряду, йому буде присвоєно спортивний розряд. Для юних шахістів змагання було як велике шахове свято, яким вони насолоджувалися сповна. Перше місце виборов представник Миколаївщини Юрій Казарін.

     У завершальний день шахового фестивалю було проведено два турніри: товариські змагання серед захисників України, бійців ЗСУ, Нацгвардії та територіальної оборони і перший Відкритий чемпіонат України з шахів Фролова. У цьому турнірі майстер клас перед його початком показав гросмейстер світового класу Артур Фролов. Учасники мали можливість поспілкуватися зі знаним гросмейстром і отримати відповіді на запитання. Першим чемпіоном України з шахів Фролова став міжнародний майстер з шахів Олександр Скляров.
     Серед захисників України переможцем став кандидат у майстри спорту з шахів Олег Шевченко.

     У всіх турнірах шахові партії були напружені та цікаві. На всіх ігрових днях були присутні й організатори змагання: начальник відділу молоді та спорту Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Прокопенко, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України Сергій Кваша, виконавчий директор федерації шахів міста Києва Олександр Матлак, гросмейстер Артур Фролов. Організатори шахового фестивалю створили комфортні умови для проведення шахових партій, допомогли в забезпеченні медалей, грамот та кубків для призерів фестивалю. Приємним сюрпризом для призерів фестивалю було вручення кожному в подарунок книги про шахи від мецената Миколи Чернецького. Серед гостей фестивалю був і директор Київського молодіжного центру Ярослав Шуляков.

     Вітаємо призерів фестивалю та дякуємо організаторам в допомозі організації шахового свята! Такі заходи – важливий внесок у популяризацію шахів в Україні. Також слід відмітити, що даний захід був приємним святом для юних шахістів та не тільки, оскільки українці переживають зараз нелегкий час через військову агресію російської федерації.
     Забезпечили кваліфіковане проведення змагань головна суддівська колегія на чолі з головним арбітром, суддею національної категорії Іваном Захарчуком, якому допомагали студенти та викладачі університету.

Усім шахістам бажаємо мирного неба над головою, успіхів та міцного здоров'я!
Граємо в шахи! Gens una sumus! Адже ми єдина сім’я!

 

Тарас ЛЕНДЄЛ,
президент спортивного клубу
“Шаховий король НУБіП України”, доцент

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook