Осінній семестр 2022 – бути чи не бути?

27 липня 2022, 12:28

 

     Незабаром розпочнеться навчальний семестр, але він, нажаль, буде в надскладних умовах для нас та нашої країни. Для мене вже позаду 1 курс, перші зустрічі, знайомство з кампусом, студентська присяга та посвята в студенти. Перший рік в Університеті був насичений новими знайомствами, цікавими зустрічами та подіями. Як і у кожного вступника в мене було багато питань і пересторог щодо навчання в Університеті. Але всі вони розвіялись у перший же день, коли ми познайомились з керівництвом факультету та рідною кафедрою статистики та економічного аналізу,  на чолі з професором Інною Дмитрівною Лазаришиною.
     Надзвичайно приємно, що студентське життя на економічному факультеті є насиченим та різностороннім, незважаючи на жодні обставини. Якщо говорити про навчання, то у нас цікаві інтерактивні лекції та практичні заняття, де ми маємо змогу комунікувати не лише з одногрупниками та викладачами, а й представниками бізнесу. Окремо хочу відмітити наявність в Університеті різноманітних секцій для творчого та спортивного розвитку.
     У нас чудова група і ми дуже активні. Ми любимо не лише дискутувати разом на парах, а й із задоволенням групою відвідуємо театральні вистави, гуляємо парками, подорожуємо, співаємо, танцюємо… Хочу відмітити, що ми стараємось бути максимально вільними та незалежними, тому за будь-яких обставин ми разом та не зупиняємось. Навіть в умовах пандемії, ми дистанційно навчались та розвивали свої hard- та soft-skills.
Війна дуже сильно позначилась на кожному з нас. Багато над чим змусила замислитись та переоцінити. Сьогодні кожен стикнувся з багатьма викликами, але, незважаючи ні на що, ми залишаємось разом та продовжуємо навчання. Ми вдячні нашому керівництву та викладачам за те, що вони відкриті до співпраці та допомагають нам. Надзвичайно корисною є наша платформа для дистанційного навчання elearn, яка дозволяє мати доступ до всіх матеріалів та не зупиняти навчальний процес. Та, разом з тим, жоден інструмент не може замінити «живого» спілкування.
     Змішане навчання дозволило нам не втратити рік навчання, ми багато дізналися нового та успішно здолали першу сходинку свого професійного рівня. Але нам не вистачає спілкування з викладачами в аудиторії, де можна віч на віч обговорювати наші ідеї та дискувати над новими проєктами. Наш прекрасний кампус сприяє навчанню, тому ми часто з друзями та куратором зустрічалися у студентському сквері, ботанічному саду, їдальні, гуртожитку, де обмінювалися думками та визначали подальші плани.
      Ми всі чекаємо на ПЕРЕМОГУ та повернення до нашого реального супер цікавого студентського життя!

 

 

Вікторія Штакал, студентка ІІ курсу,
ОП «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу»
Тетяна Собченко, куратор 4 групи АОПЗБ
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook