Питання якісного забезпечення навчального процесу у змішаному форматі на кафедрі глобальної економіки економічного факультету: висока відповідальність перед суспільством

25 липня 2022 року
НУБіП України

     Кафедра глобальної економіки протягом липня місяця долучилася до обговорення можливостей реалізації проекту графіку навчання на економічному факультеті, зокрема в очному та змішаному форматі з використанням аудиторій, закріплених за кафедрою, облаштування і за необхідності використання підготовлених університетом і факультетом бомбосховищ.
    Безперечно, на перший план виходить і перспективність залучення до навчального процесу у 2022/2023 н/р. саме навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD», яка і в очному і в дистанційному форматі, за допомогою сучасних інформаційних освітніх технологій, використовується постійно.

   Безперечно, традиційну та онлайн-освіту можна і потрібно поєднувати. Сьогодні у медіа часто вживають поняття «цифрове покоління». Поширювати її почав американський письменник та дослідник у сфері освіти Марк Пренскі. Саме він вперше визначив «цифрове покоління», як таке, що з’являється сьогодні і не тільки вміло використовує новітні технології, але й очікує на їх постійну доступність у всіх аспектах життя. Сучасні студенти хочуть навчатися швидко, ефективно та мобільно. Один із способів надати їм таку можливість – запроваджувати систему змішаного навчання.
    Ефективно організоване змішане навчання має безліч переваг:
• Дає можливість гнучкості для усіх учасників процесу;
• Розвиває в студентах проактивний підхід до навчання, де науково-педагогічний працівник більше не є джерелом інформації, а лише фасилітатором;
• Підсилює цифрові навички здобувачів вищої освіти та спонукає їх бути самостійними здобувачами освіти;
• Дає науково-педагогічним працівникам нагоду зробити навчання більш індивідуальним.

   Ефективне змішане навчання передбачає, що усі учасники навчального процесу мають рівний та надійний доступ до інтернету та онлайн-інструментів роботи.

    Проте це тільки частина рішення – навіть важливіше, щоб науково-педагогічні працівники мали підтримку з боку досвідчених IT-спеціалістів ЗВО і могли звернутися до них за допомогою. Усі web-платформи, якими користуватимуться НПП, повинні бути також доступними для здобувачів вищої освіти із особливими освітніми потребами.

   Таким чином, 13 липня 2022 року, коли відбулося чергове обговорення базових питань забезпечення навчального процесу 2022/2023 н/р. на економічному факультеті, наш підрозділ був долучений і прийняв активну участь.

     Кафедра глобальної економіки також серйозно відноситься до початку навчального семестру.

Наталія Вдовенко, завідувач
кафедри глобальної економіки


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook