Угода між ректоратом та студентським активом про організацію навчального року в НУБіП України

5 серпня 2022, 18:01
     18 липня 2022 року відбулася чергова зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка зі Студентською організацією, профспілками співробітників, студентів та аспірантів, присвячена організації початку нового навчального року.

     Ректорат, вчена рада університету за участі представників студентського самоврядування на своїх засіданнях кількоразово розглядала це питання. Наказом ректора була створена комісія, яка перевірила стан бомбосховищ та укриттів. За результатами її роботи сформований план дооснащення цих приміщень, який наразі виконується. Місць в укриттях як в навчальних корпусах, так і в кампусі достатньо, аби забезпечити навчання в дві зміни для студентів бакалаврату та магістратури, окрім першокурсників. Враховуючи вимогу Міністерства освіти і науки України щодо необхідності проведення освітнього процесу в змішаному режимі, в т.ч. очній формі, безпекову ситуацію в місті Києві, був розроблений графік освітнього процесу, який передбачає диференційований підхід.

 

     Учасники наради погодили, що з 15 серпня 2022 року освітній процес розпочинається для студентів 2-3 курсів бакалаврату та магістрів другого року навчання. При цьому враховано, що студенти 2-3 курсів всіх спеціальностей факультетів аграрного менеджменту, економічного, юридичного, інформаційних технологій, ННІ неперервної освіти і туризму, а також частини спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету, четверокурсники та магістри навчатимуться з 15 серпня дистанційно.
     Решта студентів – очно до 19 вересня. Потім відбувається ротація – до очного навчання приступають першокурсники та студенти 4 курсу бакалаврату, магістри другого року навчання.
     З 29 вересня до очного навчання приєднуються магістри першого року навчання. У разі зміни безпекової ситуації передбачається відповідна зміна графіку освітнього процесу.
     Ректорат, студентська організація, профспілки напередодні розробили проект Угоди, в якій запропонували закріпити вищеозначені рішення. Тож на сьогоднішній нараді була нагода в більш широкому колі обмінятися думками, подискутувати і прийняти відповідальне рішення.

     Активну участь в обговоренні взяли представники студентського активу Марина Когут, Богдан Мисик, Андрій Шах, Олександр Вертелецький, Стелла Гройссман. Характерно, що більше заперечували проти очного навчання студенти, які перебувають за кордоном. А ті, які в Україні ж навпаки – висловлювалися за очну форму. Студенти також піднімали питання щодо поселення в гуртожитки та оплату проживання в них. Було домовлено, що студентське містечко спільно з дирекціями ННІ та деканатами факультетів запропонують рівномірну схему розселення з урахуванням безпекових аспектів. Плату ж за проживання передбачається в цьому семестрі нарахувати за серпень-грудень. А хто бажає сплатити за рік – має таке право. Буде дозволена й щомісячна оплата за проживання. Усі подробиці розробляє керівництво студентського містечка та студентський актив гуртожитків.

     Результатом дискусії стало підписання Угоди, яку своїми підписами скріпили ректор Станіслав Ніколаєнко, голова Студентської організації Марина Когут, керівники профспілок співробітників Іван Гаврилюк та студентів і аспірантів Олексій Мельник. Повний текст документу:

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook