Генеральний директор компанії «КУН-Україна» Асад Лапш про форум «SEВ-2022»: зміцнюємо фундамент співпраці науки, освіти і бізнесу

10 липня 2022 року
   — Шановний пане Лапш, почнемо із загального питання, яка Ваша думка про формат заходу «SEВ-2022» – співпраця науки, освіти і бізнесу?
— Добре, тоді почну свою відповідь із загального прикладу. Відомо, що трикутник є найбільш жорсткою, міцною геометричної фігурою. Так і сучасна високотехнологічна компанія не може бути успішною без надійного фундаменту, основою якого є трикутник «наука – освіта – бізнес». Успішними стають ті, хто забезпечує постійне впровадження інновацій та ефективний трансфер технологій і знань. Всі інші залишились в історії.
   Як голова ради роботодавців механіко-технологічного факультету НУБіП України я представляю на ринку України компанію «КУН», одного зі світових лідерів інновацій у сільськогосподарському машинобудуванні. Мета та назва форуму «SEВ-2022» відображають і політику нашої компанії, яку ми послідовно реалізуємо у співпраці з Національним університетом біоресурсів і природокористування України: ділитися найкращим – досвідом, знаннями, технологіями. Саме така співпраця дозволяє кожній стороні в підсумку отримати набагато більше та забезпечує потужний синергетичний ефект. 

   — Які Ваші очікування від Форуму «SEВ-2022»?
— Звісно, позитивні, конструктивні. Заходи, які відбуваються в НУБіП України, практично ніколи не проходять у форматі «для галочки». Очікуємо на відверту, конструктивну розмову. На дієві пропозиції щодо співпраці, узгодження напрямів розвитку та співробітництва. Не забуваємо, що країна живе у стані війни, величезних викликів та трансформацій, які не оминуть жодну сферу та галузь економіки. Віримо в Перемогу. Готуємось до післявоєнного відновлення країни, виконання вимог членства у Європейському союзі та формування спільних освітньо-науково-бізнесових траєкторій на цьому шляху.
   — Як можете охарактеризувати досвід Вашої співпраці з Національним університетом біоресурсів і природокористування України?
— Якщо коротко, позитивний досвід, який дозволяє з оптимізмом дивитися на майбутню співпрацю. Якщо більш розлого – співпрацюємо за багатьма напрямами та реалізували значну кількість спільних проєктів. Компанія «КУН-Україна» послідовно підтримує студентів-агроінженерів, найкращі з яких отримують додаткову стипендію від нашої компанії. Механіко-технологічним факультетом широко використовується практика залучення фахівців компанії для читання лекцій, ведення занять. У вже минулому навчальному році провели конкурс для студентів-агроінженерів, де понад 20 найкращих знавців технологій точного землеробства отримали грошові призи від компанії.
   Активно долучаємось до формування навчальних планів і програм підготовки агроінженерів. Долучаємось не тільки порадами та пропозиціями – компанією «КУН-Україна» на механіко-технологічному факультеті створено та оснащено сучасними стендами та обладнанням декілька спільних навчально-наукових лабораторій, сучасна техніка компанії постійно використовується при вивченні спеціалізованих дисциплін.
   Компанія є базою практики та стажування для студентів НУБіП України, яких відрізняє відповідальність, цілеспрямованість, здатність розв’язувати нестандартні, складні завдання. Як результат – кілька випускників Університету вже стали співробітниками компанії. Отже, як бачимо, компанія «КУН Україна» послідовно інвестує в освіту та якісні інженерні кадри і не збирається сходити з цього шляху!
   — Якими бачите перспективи подальшої співпраці?
— Співпраця між компанією «КУН-Україна» та Університетом виходить далеко за межі освітньої діяльності. Нашу співпрацю відрізняє послідовність та взаєморозуміння. Ми бачимо в Університеті нашого надійного партнера та спостерігаємо послідовну підтримку спільних проектів з боку ректора Університету Станіслава Ніколаєнка. Хочу також відзначити особистий внесок у формування напрямів спільної діяльності Ярослава Михайловича, багаторічного декана механіко-технологічного факультету, з яким напрацьовувалась загальна стратегія співробітництва.
   Так, війна поставила на паузу низку запланованих проектів, наприклад, проведення виробничих випробувань та апробації сучасних технологій та техніки на базі дослідних господарства НУБіП України. Взагалі, полігони дослідних господарств Університету містять в собі великий потенціал, який може бути успішно реалізований за допомогою потужної команди науковців та науково-педагогічних працівників.
   Упевнений, що Форум «SEВ-2022» – співпраця науки, освіти і бізнесу – буде тим переломним моментом, що визначатиме початок нової висхідної траєкторії нашого співробітництва. Принагідно бажаю всім учасникам форуму міцного здоров’я, успіхів у справах та миру!
   — Дякую за розмову за послідовну співпрацю, бажаю успіхів Вам та компанії «КУН-Україна».
 
Спілкувався декан
механіко-технологічного факультету
Вячеслав Братішко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook