Навчальна практика студентів 1 курсу першого набору зі спеціальності «Біомедична інженерія» закріпила отримані знання

9 липня 2022 року

    Ось і завершився перший рік навчання у студентів першого набору в НУБіП України зі спеціальності 163 «Біомедична інженерія». Навчальна практика була завершальним акордом і тривала 6 тижнів, що дозволило студентам-першокурсникам скласти повну уяву про особливості своєї спеціальності і доторкнутися до практичних аспектів майбутньої професії. Студенти зазначили, що перший рік навчання був для них дуже цікавим.
    Завданням практики було закріплення знань з класифікації біотехнічних систем та етапів їх синтезу, ознайомлення з новітніми біотехнічними системами для діагностики та коригування фізіологічного стану біологічного організму, а також робота з комп’ютером, у тому числі з використанням глобальної мережі Інтернет для отримання технічної інформації та формування звітів.

    Студентка Евгенія Шуляр з натхненням повідомила комісії та своїх однокурсників, що дана спеціальність є унікальною тому, що лише в нашому університеті вона дотична й ветеринарної медицини. Всі студенти відзначили, що дуже цікавим для них були лабораторні роботи з фізіології людини і тварин, котру веде доцент кафедри біохімії і фізіології тварин Дмитро Криворучко.
   Кожний із студентів фахівець демонстрував свої здобутки у вигляді презентацій і звітів відповідно до завдання. Було розкрито немало цікавого, але особливо запам’ятались такі теми, як «Загальна характеристика тварин і рослин як кібернетичних систем», «Види електромагнітних випромінювань», «Інформаційно-управляючі системи живих організмів», «Електрофізичні методи коригування фізіологічного стану біологічного об’єкту», «Біосенсорні системи для діагностики стану біологічних організмів» та інші.
    Слід особливо відзначити активність та старанність у процесі проходження практики таких студентів. Гулий Владислав, староста групи, сумлінно попрацював як з фахової точки зору, так і з організаційної.

    Студентка Смадич Вікторія дуже ретельно вивчила, опрацювала і доповіла про використання лазерних технологій у біомедичній інженерії.

    Студентка Шуляр Євгенія, яка закінчила медичний коледж і прийшла до нашого університету поповнити свої знання новітніми досягненнями в галузі біомедичної інженерії, доповіла про інформаційно-управляючі системи живих організмів.

    За результатами захисту звітів студентами щодо проходження навчальної практики керівники практики висловили й певні зауваження та рекомендації щодо подальшого навчання. Зокрема, було звернуто увагу на необхідність засвоєння студентами базових понять, які стосуються спеціальності – біоінформатика, біокібернетика, біоінженерія, біосенсори та ін. Також студентів було проінформовано, як більш інформативно представляти результати своєї роботи у вигляді презентації та лаконічно їх доповідати.
    Сподіваємось, що наступний рік для студентів спеціальності 163 «Біомедична інженерія» буде таким же успішним.

 

Лариса Никифорова,
професор, д.т.н., гарант освітньої програми «Біомедична інженерія»
Микола Кіктєв,
доцент, к.т.н.,
кафедра автоматики та робототехнічних
систем ім. академіка І.І. Мартиненка
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook