Маргарита Паук: я вирішила пов`язати своє життя із надзвичайно актуальною та важливою спеціальністю у сучасному світі, тому обираю «Біотехнології та біоінженерія».

8 липня 2022 року

   Перед кожним майбутнім абітурієнтом постає вічне питання: «Куди вступати? На що звернути увагу?». Чимало відповідей можна знайти в інтернеті, проте вагому підказку може надати профорієнтаційна робота, дні відкритих дверей, відгуки випускників. Всі плюси та мінуси навчання обраного закладу вищої освіти та факультету можуть розповісти люди, які безпосередньо пов’язані з ним.


   Ми вирішили взяти інтерв'ю у Маргарити, учениці ЗОШ №193 м. Київ, яка обрала спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія». Вона люб’язно погодилася розповісти свою історію знайомства з НУБіП України та поділитися своїми переживаннями.
   - Маргарито, розкажіть про себе.
   - Мене звати Маргарита Паук, я випускниця школи. З нетерпінням чекаю, коли розпочнеться новий період у моєму житті!
   - Чому обрали наш університет?
   Після закінчення школи усіх випускників чекає доволі непростий вибір – вибір професії. До цього вибору я підійшла серйозно, адже університет та професія – важливий крок, який фактично визначає моє майбутнє. Я стала вивчати різні інформаційні джерела такі, як офіційні сайти та рейтинги вишів України, соціальні мережі, відгуки. Серед десятки лідерів помітила НУБіП України, почала більше про нього читати. Мене зацікавило те, що він має статус національного та дослідницького університету, сучасний європейський рівень, має численні здобутки. Можна навчатися за міжнародними магістерськими програмами в університетах США, Німеччини, Японії, Польщі, Нідерландів, Китаю, отримати «подвійний диплом» університету-партнера, разом з тим, потрапити на практику закордоном. До того ж особисто мої знайомі, неодноразово рекомендували НУБіП України, тому я без вагань почала обирати професію саме тут.
   - Розкажіть, як саме обирали професію та факультет в НУБіП України?
   - Кожен з випускників ретельно зважує усі «за» та «проти», бере до уваги вподобання, можливості, хист. Я почала готуватися до вступу ще в минулому році, моніторила перелік спеціальностей. Міркуючи про майбутній фах, вирішила, що потрібно пов’язувати своє життя із надзвичайно актуальною та важливою спеціальністю у сучасному світі. Довго шукати не довелося, відразу обрала факультет захисту рослин, біотехнологій та екології, спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія». Ця спеціальність має повний спектр того, що мені подобається, адже це міждисциплінарна галузь, що виникла на стику біологічних, хімічних і технічних наук. Я фактично отримаю три освіти одночасно!


- Що допомогло більше дізнатись про факультет?
- 29 квітня я приєдналася в онлайн режимі до Дня відкритих дверей, який проходив на факультеті. Мені дуже сподобалась тепла атмосфера та дружелюбність усіх присутніх. Я отримала відповіді на питання щодо нових правил вступу, більше дізналась про факультет, зокрема про спеціальність. А сьогодні мала змогу наживо познайомитися з університетом, з навчальною базою та навіть науковим гуртом «Агробіотехнологій», керівник якого Оксана Лобова. Завдяки профорієнтаційній роботі викладачів та декана факультету Юлії Коломієць, я відчуваю, що на вірному шляху!
   - Які плани на майбутнє?
  - В моїх планах вступити до одного з найкращих та мальовничих вузів рідного Києва НУБіП України на спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія». Буду навчатися, брати активну участь в загальноуніверситетських заходах, відвідувати гуртки. Якщо говорити глобально, то хочеться зробити світ кращим! Обрана мною професія ідеально для цього підходить. Фахівці знають, як одержати лікувальні препарати, харчові добавки, біологічно активні речовини. Як забезпечити сільське господарство засобами захисту рослин, як зменшити масштаби забруднення планети різноманітними відходами. Це надзвичайно цікава та захоплююча наука, яка відкриває секрети побуту та нашого сьогодення! Невже, скоро таким фахівцем буду і я?
   - Чого очікуєте від навчання в НУБіП України?
  - Очікую отримати чималий багаж теоретичних знань та практичних навичок, престижну освіту, актуальну професію. Переконана, що можливість всебічного розвитку принесе змогу стати конкурентним фахівцем у цій галузі. Скажу відверто, що через сучасні обмеження, коли заняття проходять онлайн, я не розуміла, що буде із практикою і чи буде вона взагалі. Проте, декан Юлія Коломієць запевнила, що колектив факультету вже не перший рік бере на себе різні виклики, забезпечує ефективне навчальне середовище, організовує своєчасне проведення практичних занять, де студенти мають змогу презентували доповіді постійно закріплюючи пройдений матеріал.
   - Щоб хотіли побажати своїм ровесникам-абітурієнтам?
   В першу чергу, бажаю мирного неба над головою! Обирайте професію не ту, яка популярна, а яка вам до душі. Це справді важливо – займатися тим, що приносить задоволення! А ще хочу подякувати викладачам, які у такий нелегкий час знаходять можливості поділитися враженнями та заохотити нас до навчання! Впевнена, що мій пріоритет №1 – Національний університет біоресурсів і природокористування України!
   Дякуємо за щиру розмову та чекаємо Маргариту разом з іншими абітурієнтами в лавах студентів НУБіП України на нашому факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології!

Наталія Батрак 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook