Планування безпечного та якісного освітнього процесу у 1 семестрі 2022-2023 н.р. та формування розкладу навчальних занять – у фокусі наради із заступниками деканів факультетів, директорів ННІ та заступниками директорів ВП НУБіП України з навчальної роботи

6 липня 2022 року
     5 червня під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулася чергова нарада із заступниками деканів факультетів та директорів ННІ з питань планування безпечного та якісного освітнього процесу та формування розкладу навчальних занять на 1 семестр 2022-2023 н.р. До наради долучилися і заступники директорів з навчальної роботи усіх відокремлених підрозділів університету як Ніжинського та Бережанського агротехнічних інститутів, так і фахових коледжів.
     Поточний навчальний рік підходить до завершення у складних умовах воєнного стану в нашій Державі. Не менш складним передбачається і новий 2022-2023 навчальний рік, який незабаром розпочнеться. Отже, головними питаннями, порушеними проректором, на нараді були наступні: як організувати якісний освітній процес в складних умовах воєнного стану та як максимально забезпечити збереження життя та здоров’я усіх його учасників – як студентів, так і викладачів.
     Василь Дмитрович зазначив, що за дорученням ректора університету Станіслава Ніколаєнка на сьогодні вже пророблена величезна підготовча робота, підписана низка наказів, а саме: «Про графік освітнього процесу у НУБіП України на 2022-2023 навчальний рік», (наказ №372 від 08.06.2022 р.); «Про перевірку готовності бомбосховищ та укриттів університету до нового 2022-2023 навчального року» (наказ №371 від 08.06.2022 р.); «Про підготовку бомбосховищ та укриттів університету до нового 2022-2023 навчального року» (наказ №404 від 21.06.2022 р.); «Про затвердження норм часу з навчальної роботи» (наказ №382 від 13.06.2022 р.); «Про введення в дію «Тимчасового порядку реалізації прав на внутрішню академічну мобільність у НУБІП України здобувачів вищої освіти із закладів вищої освіти, які розташовані на тимчасово окупованих територіях або зруйнованих у результаті ведення воєнних дій на території України» (наказ №419 від 24.06.2022 р.), а на черзі й інші важливі документи.
 
     Учасники наради розглянули покрокові дії, які необхідно проробити на кожному факультеті та ННІ найближчим часом при підготовці до нового навчального року. Було рекомендовано на період воєнного стануза можливості при плануванні розкладу навчальних заняття не використовувати корпуси, у яких на сьогодні відсутні бомбосховища та укриття, або спланувати шлях переміщення студентів та викладачів до найближчих безпечних місць перебування. Заступникам деканів та директорів, факультети та ННІ яких розташовані в корпусах, де розміщено два і більше факультети/ННІ, доручено обговорити і розподілити між факультетами та ННІ кількість місць в аудиторіях, укриттях і бомбосховищах.Такожнеобхіднопланувати проведення освітнього процесу на 1 семестр за розкладом занять у кімнатах та читальних залах, які розташовані у гуртожитках НУБіП України, та в «Екокласах» та альтанках Ботанічного саду НУБіП України задля уникнення скупчення студентів у навчальних корпусах.
 
 
     При формуванні розкладу навчальних занять на 1 семестр заступникам деканів факультетів і директорів ННІ з навчальної роботи та диспетчерській навчального відділу рекомендовано за можливості планувати в один навчальний день перебування однієї академічної групи (лекційного потоку) в одному навчальному корпусі та переважно в одній аудиторії.
     Також на нараді було розглянуто питання щодо дій після сигналу повітряної тривоги під час реалізації освітнього процесу шляхом розміщення кольорових покажчиків жовтого чи червоного кольору у формі «стрілки» в аудиторії, де проходить заняття, а далі - коридорами, сходами до бомбосховища чи укриття. За такими ж покажчиками планується позначати шлях до бомбосховищ чи укриттів і посадкові місця для студентів, НПП та працівників.
     Проректор проінформував, що працівниками навчального відділу розроблена інструкція з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу в НУБіП України у 2022-2023 навчальному році (додається), з якою необхідно буде ознайомити усіх учасників освітнього процесу до початку занять.
  
 
     До активної дискусії із розглянутих питань долучилися декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило, заступник директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Семен Волошин, заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза Микицей, заступники деканів факультету землевпорядкування Олександр Шевченко та факультету ветеринарної медицини Сергій Деркач.
 
         На завершення наради Василь Дмитрович дав присутнім низку доручень та повідомив, що ми разом докладемо усіх зусиль для того, щоб новий навчальний рік розпочався та проходив у безпечних умовах із забезпеченням високої якості організації освітнього процесу. Побажав присутнім мирного неба, здоров’я та терпіння. Разом до Перемоги України!
 
Оксана Зазимко,

заступник начальника навчального відділу 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook