«Не згуби в своїм серці людину!» – на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся випуск бакалаврів 2022 року

1 липня 2022 року

   Червень – місяць, щедрий на підведення підсумків для тих, хто підкорював вершини знань. Адже саме у червні випускники більшості освітніх програм отримують довгоочікуваний і такий жаданий документ – диплом про завершення навчання.
   2021/2022 навчальний рік був винятковим через війну, але, з вірою у Перемогу, все ж подарував традиційне червневе вручення дипломів випускникам бакалаврських програм гуманітарно-педагогічного факультету, яких цьогоріч було понад 360. Тож 30 червня в актовій залі 3-го корпусу відбулось урочисте вручення дипломів випускникам.
   Приємною несподіванкою стало те, що в час повномасштабної війни в Україні на урочистості в рідний університет приїхали близько 230 випускників! А ще батьки, родичі, друзі – і щасливі усмішки, теплі слова, добрі побажання зробили цей день дійсно святковим і незабутнім. Таких щирих слів, посмішок і сліз, таких гучних аплодисментів актова зала центрального корпусу № 3 в силу діючого в Україні воєнного стану не відчувала давно!

 

   Урочиста церемонія вручення дипломів випускникам гуманітарно-педагогічного факультету розпочалася виконанням гімну та внесенням прапора факультету. Гімн, який нинішні випускники виконували спочатку першокурсниками, а потім студентами на кожній із урочистостей, став для них рідним, як і стіни, аудиторії, зали, доріжки і парки, стадіони і гуртожитки, бібліотеки і навіть коридори вишу, який вони колись обрали для отримання освіти, тому його слова звучали впевнено і оптимістично, як утвердження віри у вічність і процвітання альма-матер. А відкритими урочини оголосили після спільного виконання всіма учасниками свята Гімну України.

 

   З теплим вітальним словом до присутніх звернулася декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька. Інна Миколаївна висловила щиру подяку випускникам за їх колись зроблений на користь університету вибір, упевненість у тому, що отриманий диплом забезпечить достойне професійне зростання, а винуватці сьогоднішніх урочистостей із честю нестимуть по життю горде ймення випускника Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   У надскладний для країни час, наголосила декан, випускники отримують свої дипломи. Понад 60 наших студентів сьогодні у лавах Збройних Сил України борються з рашистським ворогом. Серед наших випускників є ті, хто виявив бажання навчатися на кафедрі військової підготовки і здобувати військову спеціальність, це Карина Іскра, Артур Бруслік, Олександр Григораш, Іван Дзісь, Євгеній Колмацуй. На жаль, не всі воїни повертаються додому, Україна втрачає кращих своїх синів і дочок. Їх пам'ять вшанували хвилиною мовчання. А продовженням вшанування наших героїв стала пісня Юрія Васильківського на слова Тетяни Петровської «Білий голуб» у виконанні заслуженого артиста України доцента кафедри культурології Віктор Кавун.

 

   На завершення Інна Миколаївна нагадала випускникам слова Матері Терези: «Життя – це мить. Скористайся нею!»

   Вітальне слово від ректорату проголосив проректор з науково-педагогічної роботи професор Василь Дмитрович Шинкарук. Василь Дмитрович зазначив, що гуманітарно-педагогічному факультетові є чим і ким пишатися, тому нести у руках диплом його випускника – насправді « велика честь й високе право». Саме Василь Дмитрович вручив дипломи тим, чиї особливі старання і успіхи в оволодінні знаннями увінчалися отриманням документу про отриману освіту з відзнакою! А ще з рук проректора отримали дипломи перші випускники спеціальності « Журналістика», адже саме професор Шинкарук В.Д. був ініціатором відкриття цієї спеціальності на ГПФ.

 

   Група за групою отримали дипломи випускники спеціальностей «Філологія. Переклад. Перша мова – англійська», «Філологія. Переклад. Перша мова - німецька», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Соціальна робота», «Професійна освіта», «Психологія» усіх груп денної і заочної форми навчання. Вихід кожної групи супроводжувався відео- та фотоспогадами про студентські роки життя: яскраві і неповторні. А своїх вихованців по-батьківськи вітали завідувачі і заступники випускових кафедр проф. Наталія Костриця (журналістики та мовної комунікації), проф. Марія Личук (романо-германських мов і перекладу), доцент Валентина Стрілець (іноземної філології і перекладу), проф. Василь Стрілець (міжнародних відносин і суспільних наук), д.п.н. Ірина Сопівник (соціальної роботи та реабілітації), д.п.н. Руслан Сопівник (педагогіки), доц. Ірина Мартинюк (психології).

   Що важче – навчатися чи навчати? Мабуть, те й інше потребує неабияких зусиль, фізичних та інтелектуальних, сили духу і безкінечного потягу до знань. Але професія викладача вимагає ще одного виняткового вміння – відчути кожного, зрозуміти, навчити, спрямувати. І саме тому після отримання дипломів на сцену запросили тих, без кого це торжество сил і духу, розуму і поклику серця було б неможливим – наставників груп, які побажали своїм випускникам скласти на «відмінно» основний іспит, у якому у кожного буде свій білет і свої «практичні завдання», – життя.

   Від імені усіх наставників академічних груп вітав випускників доцент кафедри психології (зараз – директор Ірпінського фахового коледжу НУБіП України) Дмитро Андрійович Костюк.

 

   Вдячність факультетові від студентів і впеаненість в тому, що саме здобуті тут знання допоможуть якнайкраще реалізувати себе, висловила голова студентської організації НУБіП України, староста групи «Журн-18001б» Марина Когут.

   Зазвичай після вручення дипломів випускникам говорять «У добру путь!» Сьогодні усі розуміли, що подальший добрий шлях випускників залежить від Перемоги України у жорстокій війні. Та усі ми впевнені у Перемозі, бо ми на своїй землі! Саме тому так оптимістично разом із НПП кафедри культурології увесь зал виконав улюблену і відому нині на весь світ «Ой у лузі червона калина».

   А далі…..? Традиційне колективне фотографування, щирі вітання, сльози щастя, прощання на порозі університету…..

Дорогі випускники!
Бажаємо Вам мирного неба, міцного здоров’я, щастя, знайти свою половинку і жити у радості, спокої, благополуччі!

Заповіт випускнику України

Не згуби в своїм серці людину,
Світу правди неси полум’я,
Не цурайся, люби Україну,
Бережи своє чесне ім’я.

Розгорни соколинії крила,
Прапор волі здійми догори,
Хай несуть твої дужі вітрила
Лиш могутні, попутні вітри.

Хай щасливою буде дорога,
Котру вибереш ти серед всіх.
Пам’ятай і молися до Бога,
Душу хай не осквернює гріх.

Не забудь своїх друзів ніколи,
І затям, як святий заповіт,
Що є мама, є вчитель, є школа
І НУБіП, що дорогу дав в світ!

   Сподіваємося, що дуже скоро наші Збройні Сили проженуть ворогів з української землі, усі наші студенти зможуть повернутися в Україну, ми успішно проведемо вступну кампанію і зустрінемось у магістратурі!


Леся Маценко,
наставник груп,
доцент кафедри педагогіки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook