ВІЧЕ-РЕКВІЄМ, ПРИСВЯЧЕНЕ 81-Й РІЧНИЦІ МАСОВОГО ЗНИЩЕННЯ ПОЛІТИЧНИХ ВЯЗНІВ У БЕРЕЖАНСЬКІЙ ТЮРМІ

30 червня 2022 року

 

130 червня викладачі ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБІП України» взяли участь у віче-реквієм, присвяченому 81-й річниці масового знищення політичних в`язнів у Бережанській тюрмі радянськими окупантами.

32

Цей захід, організований бережанською міською радою, відбувся на території нашого коледжу біля каплиці, що символізуєсобою пам'ять про ті страшні звірства окупантів щодо мирних та беззахисних людей.

На початку заходу зі вступним словом виступив також викладач історії Бережанського фахового коледжу Віталій СКАСКІВ, який представив історичну довідку про вшановані події та зокрема закликав усіх бути свідомими знавцями історії рідної землі, поставивши акцент на тому, що історичні події можуть повторюватись. І звірства окупантів у зоні бойових дій сьогодні є цьому прямим доказом.

4

Священники, парохи Бережан, провели поминальний молебель за душі невинновбитих та закатованих, а опісля директорка ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБІП України» Світлана ПИЛИПИШИН та всі гості і присутні поклали поминальні свічки до пам`ятника-каплиці жертв сталінських репресій.

Парох о. Володимир ЗАЙЧУК виступив із вшанувальним словом, акцентуючи на історичній рані цієї трагедії для нашого міста в роки другої світової війни та як потрібно гартувати свою силу духу і патріотизму для захисту Вітчизни від окупантів.

5

На завершення вшанували пам`ять жертв сталінських репресій читанням поезії Богдана Лепкого.

Наша історія знає багато трагічних подій та прикладів. Наша нація зазнала багато терпінь протягом усіх століть нашого життя. Однак незмінною вепохах залишається одна істина – ми все таки непереможні. Наші предки тоді ховали, після відступу «московських звірів», понівечені тіла закатованих і без страху з благородною люттю гартували загони УПА, відновлювали незалежність України. Сьогодні ми оплакуємо жертви теперішньої війни, але стиснувши зуби нищимо ворога. І була здобута у минулому столітті незалежні Україна, і є Україна, і завжди і все буде Україна!

СЛАВА НАЦІЇ! СМЕРТЬ ВОРОГАМ!

Віталій СКАСКІВ,
викладач циклової комісіїї гуманітарних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook