Богдан Бай з Волині: моя професія – еколог! НУБіП – мій університет!

29 червня 2022 року
     Є школярі, які обирають спеціальність ще з дитинства, як наприклад наш співрозмовник БАЙ БОГДАН. Юнак з дитинства знає про важливість захисту довкілля з його природними та антропогенними системами.

  • Богдане, розкажи, будь ласка, про себе.

     — Мене звати Бай Богдан, я – школяр, закінчив 11 класів Луцького навчально-виховного комплексу №9 м. Луцька Волинської області. Що цікавого можу розповісти про себе і своє життя? Навіть не знаю… Я такий, як і багато інших юнаків. Змалку люблю спорт, займаюся футболом. Люблю природу та все, що мене оточує. Цікавлюся фотографією, можливостями зберегти й залишити у кадрі незвичайні миттєвості, красу навколишнього світу.

  • Богдане, ти завжди мріяв отримати спеціальність Екологія?

     — З дитинства батько привчав мене любові до природи, часто брав з собою до лісу, де розповідав про рослини, дерева, квіти. Головне для майбутнього еколога – це розуміння того, що природа для нього невід'ємна частина життя, що важливо зупинити або сповільнити наростаючу деградацію природного навколишнього середовища. Тому вибір спеціальності для мене вже давно очевидний.

  • Як ти думаєш, чим займається еколог?

     — В усьому світі йде активна боротьба за охорону навколишнього середовища. Вводяться нові закони про захист природи, затверджуються жорсткі екологічні стандарти, будуються очисні споруди на підприємствах. Екологи – це ті люди, які розуміють, що ресурси природи далеко не нескінченні, вони стежать за утилізацією радіоактивних відходів та контролюють діяльність шкідливих виробництв. Кваліфіковані екологи займаються з’ясуванням причин природних катаклізмів і шукають шляхи, які дозволять людству чинити найменший вплив на навколишнє середовище. З промисловим розвитком нашої країни, взагалі світу, професія еколога набуває широкої популярності.

  • Які найближчі плани на майбутнє?

     — На сьогоднішній день – успішно скласти мультипредметний тест і вступити до університету. Знаю, що при формуванні рейтингів кожен бал важливий, тому приймав участь в предметній олімпіаді з біології та української мови, що додасть мені, можливо, вирішальні бали у рейтингу. Крім того, важливий правильний вибір пріоритету при вступі, тому НУБіП України – пріоритет №1!

  • Дякуємо за розмову, успіхів!

Розмову записала Світлана Паламарчук,
доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю
факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook