Кращі з кращих студенти НУБіП України – іменні стипендіати 2021-2022 навчального року

28 червня 2022 року

     Стало вже доброю традицією нашого Університету за ініціативи ректора Станіслава Ніколаєнка та проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука за повної підтримки Вченої ради НУБіП України та у межах виділених квот Міністерством освіти і науки України щорічно на кожен навчальний рік визначати кандидатури кращих студентів та надавати їм іменні стипендії Президента України; Верховної Ради України; Кабінету Міністрів України та ім. Михайла Грушевського. Не винятком став і цей складний 2021-2022 навчальний рік, який підходить до завершення в умовах воєнної агресії.

     Отже знайомтеся, кращі з кращих студентів Університету – іменні стипендіати державних стипендій у 2021-2022 навчальному році.
 
 
    Владислав Сержан – студент 4 курсу факультету ветеринарної медицини заслужено отримує іменну Стипендію Президента України. Спеціальність «Ветеринарна медицина» та НУБіП України він обрав виважено, бо ще з дитинства дуже захоплювався тваринним світом, любив природу та був готовий допомагати і рятувати всіх, не зважаючи ні на що. Зі шкільних років захоплювався природничими науками, що і зараз допомагає йому у навчанні та роботі у ветеринарній клініці. У складні часи воєнного стану і карантинних обмежень під час змішаного та дистанційного навчання він суміщає навчання з роботою та працює у клініці «РеалВет», що у Броварах під Києвом. Клініка – це дружній і молодий колектив лікарів, до речі, більшість персоналу є випускниками нашого університету. Окрім того, Владислав вивчає рентгенографію і УЗ-діагностику, покращує свої знання у сфері лабораторної діагностики та інтенсивної терапії – це все студенти вивчають у стінах університету, а практичний досвід він здобуває в клініці. У складні часи після початку масового вторгнення росії, як розповів юнак, він переїхав жити до клініки аби забезпечувати безперебійну роботу і прийом тварин, які постраждали під час окупації у Київській області. «Вірю і сподіваюся, що Україна скоро переможе! І все буде добре» – впевнено констатує Владислав!
 
     Ще одним іменним стипендіатом Стипендії Президента України є Микола Плахотник – студент третього курсу механіко-технологічного факультету НУБіП України, який навчається за спеціальністю «Агроінженерія». Народився Микола у Звенигородському районі Черкаської області, на батьківщині Тараса Григоровича Шевченка. З дитинства мріяв стати справжнім інженером, отримати якісні професійні знання та розвивати аграрний сектор нашої держави, а можливо і зарубіжжя. Наразі він точно знає, що з вибором університету не помилився, бо обрав НУБіП України. Протягом трьох років навчання у студентському середовищі університету йому вдалося зарекомендувати себе відповідальним та активним студентом, а підтвердженням цього є навчальні досягнення високого рівня. Микола є відмінником навчання, постійно поглиблює знання шляхом самоосвіти і наукового пошуку. За сумлінне ставлення до навчання, відмінні знання, успіхи в оволодінні майбутньою складною інженерною професією його нагороджено Подякою ректора університету – Станіслава Ніколаєнка. Юнак має активну життєву позицію, беру безпосередню участь у наукових, творчих, мистецьких, спортивних заходах рідного механіко-технологічного факультету та університету. Микола активно займається науковою роботою, бере участь та отримую призові місця в олімпіадах з різних навчальних дисциплін на рівнях факультету та університету; був учасником та членом організаційного комітету конференцій та семінарів, які ініціював механіко-технологічний факультет НУБіП України. Щорічно приймає активну участь у виставках сучасної сільськогосподарської техніки, де поглиблює на практиці отримані під час навчання знання. Систематично працюю над особистим професійним розвитком, щоб стати висококваліфікованим інженером-механіком, здійснювати серйозні наукові дослідження, продовжити освіту у магістратурі НУБіП України. Микола впевнений, що це якнайкраще сприятиме його працевлаштуванню та розширенню кола навчальних, наукових і громадських інтересів.
 
     Знайомтеся – Валерія Улько, студентка факультету харчових технологій та управління продукцією АПКіменна стипендіатка Президента України. Валерія – гордість факультету, вона родом з міста Бориспіль, що на Київщині. У свої 21 студентка є відмінницею навчання, дуже старанна та має немало вподобань, захоплень і досягнень. Валерія закінчила Бориспільський навчально-виховний комплекс «Гімназія «Перспектива» імені Володимира Мономаха». Сама студентка говорить, що ще будучи школяркою, вона не занурювалася повністю із головою у навчання, хоч і мала улюблені предмети – англійська мова та біологія, але віддавала перевагу спорту та змаганням. Можливо тому і мала середню успішність у школі. «Моя школа дала мені все необхідне, за що я дуже вдячна. Періодично дуже сумую за шкільними часами» – період шкільного життя Валерія згадує як досвід, що став підготовкою до дорослого самостійного життя. Навчаючись у школі, Валерія часто спостерігала за мамою, яка працювала санітарним лікарем з гігієни харчування, а одним з її основних завдань була перевірка харчових підприємств. «Приходивши з роботи, мама постійно із захопленням розповідала про свій робочий день. Це зіграло ключову роль у виборі моєї майбутньої професії» – пригадує Валерія. У виборі закладу вищої освіти Валерії допомогли спочатку сестра, яка вже рік навчалася в Національному університеті біоресурсів та природокористування України, а далі гостинність цього ж навчального закладу. У кінці навчання в 11-му класі майбутні випускники гімназії приїхали на День відкритих дверей до НУБіП України. «Саме тоді я твердо вирішила, куди буду вступати» – пригадує Валерія. Ставши студенткою, Валерія відчула відповідальність і початок дорослого життя. Вона почала приділяти набагато більше уваги навчанню, але і не забувала про активне та веселе студентське життя. Валерія стверджує, що відчула, що НУБіП України та спеціальність «Харчові технології» стали її долею. Валерія прикладала багато зусиль у навчанні, про що свідчать відмінні результати сесій, а водночас вона намагалася бути корисною для факультету, тому на 2 курсі вступила до студентської організації. «Це був нереально крутий досвід, ми багато чого встигли зробити до початку змішаного та дистанційного навчання, та і далі не зупинялися» – говорить Валерія. Наразі її основними хобі залишається велоспорт та подорожі, також у вільний час вивчає комп’ютерні технології. Валерія однозначно вважає НУБіП України найкращим вибором!
 
     Станіслав Панасенко – іменний стипендіат Кабінету Міністрів України навчається на 3 курсі факультету інформаційних технологій за спеціальністю «Кібербезпека». Він – киянин, а його знайомство з НУБіП України розпочалося з того, що ще у 10 класі обирав наш Університет, як один із кращих в столиці серед тих, у яких є спеціальність „Кібербезпека”. Чому саме ця спеціальність? Станіслав розповів, що з 8 класу розпочав вивчати програмування, а потім його зацікавили проблеми комп’ютерних «вірусів» тощо. Він говорить: «Коли я вже зробив для себе список Університетів і вивчив всі їх можливості, то я обрав саме НУБіП. Моя мотивація до вступу в НУБіП – це швидкий розвиток самого Університету. Наприклад, коли я вступив на навчання, на нашому факультеті було лише кілька лабораторій з підготовки до сертифікації CISCO, а через півтора року вже відкрився «Кіберполігон». У майбутньому Станіслав бачить себе у ролі White Hacker (білий або легальний хакер), тому що любить шукати вразливі місця у програмних продуктах й програмувати скрипти. У цей складний час воєнного стану в Україні, як розказав нам юнак, він співпрацює з волонтерами, які займаються розвідкою цілей для багатьох великих каналів для DDOS і є співзасновником каналу https://t.me/ukrainian_reaper_ddos. Окрім того, він навчаюсь за програмою подвійних дипломів у Академії Поморської міста Слупська (Польща) за спеціальністю „Informatyka”, а таку можливість надав йому наш університет. Станіслав однозначно зазначає, що наш Університет НУБіП дає усі можливість, щоб здобувати знання, розвиватися і досягати своїх цілей.
 
 
     Маргарита Гулян – студентка 4 курсу гуманітарно-педагогічного факультету протягом 2021-2022 навчального рокуотримувала іменну Стипендію Верховної Ради України. Ще навчаючись у школі, вона заздалегідь обрала для вступу саме Національний університет біоресурсів і природокористування України. Її привабила неймовірно творча та натхненна атмосфера у навчальному закладі, активне освітнє та наукове студентське життя, можливість участі у культурних та спортивних заходах. З усіма цими можливостями вона ознайомилася на Дні відкритих дверей НУБіП України, а також слідкуючи за цікавою інформацією з сайту Університету. Саме така активна і творча атмосфера Університету дозволила Маргариті відмінно навчатися за обраною спеціальністю «Професійна освіта», бути активною старостою академічної групи, а ще – акторкою студентського театру «Березіль», учасницею і організаторкою багатьох загально університетських заходів. Маргарита двічі перемагала у Всеукраїнському конкурсі наукових студентських робіт з педагогіки, брала участь у конференціях та семінарах, була обрана головою студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету, за що і була удостоєна отримання іменної стипендії Верховної Ради України.
 
     Знайомимося, Анастасія Скуба – ще одна з кращих студенток університету та іменна стипендіатка Стипендії імені Михайла Грушевського, а ось уже і випускниця факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, яка 4 роки навчалася у НУБіП України за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». Анастасія говорить, що після чотирьох років бакалаврського навчання Університет лишив у моїй пам’яті море спогадів та вражень. Найбільш важливими та цінними для мене завжди будуть люди, яких вона зустріла у стінах університету. А це – викладачі, які щодня зацікавлювали студентів чимось новим та підтримували на різних олімпіадах та конкурсах; одногрупники, з якими завжди було легко та весело проводити вільний час. Можливо, формула студентського життя полягає саме у тому, щоб завжди пробувати щось нове, знайомитися з людьми і відкривати для себе світ – каже дівчина. Анастасії дуже рада, що обрала фах біотехнолога, адже це сучасна та надзвичайно широка галузь, в якій кожен може досліджувати щось своє: екосистеми, рослини, бактерії, білки, ДНК тощо. Їй, до прикладу, особливо запам’яталась навчальна дисципліна «Вірусологія», оскільки віруси унікальні, різноманітні і дуже винахідливі організми. Крім того, науки про життя та сільське господарство з кожним днем стають все більш актуальними та прибутковими галузями, де завжди знайдеться гарна робота. Анастасія планує продовжувати свій шлях в університеті Гамбурга (Німеччина), куди їй вдалося вступити лише завдяки навчанню та глибоким знанням, здобутим у НУБіП України. Проте, Національний університет біоресурсів та природокористування України назавжди залишиться її найкращим університетом, її рідною Alma Mater.
 
     Бажаємо вам щасливої долі, нових вершин та досягнень! Нехай ґрунтовні знання та досвід, здобутий вами в стінах Університету стануть у нагоді. А нові іменні державні стипендії на 2022-2023 навчальних рік вже чекають на кращих студентів. Мирного неба та перемоги Україні!
 
Оксана Зазимко,

заступник начальника навчального відділу 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook