Прощавай рідна альма-матер: юристи отримали дипломи бакалавра

28 червня 2022 року
     Випускний – це знакова, довгоочікувана подія для всіх здобувачів освіти. Традиція святкування данного заходу зародилася з не таких вже незапам’ятних часів, як це може здатися на перший погляд. Як тільки людина стала створювати перші навчальні заклади, комусь неодмінно в голову прийшло відсвяткувати той день, коли можна було б сміливо сказати - «прощавай рідна альма-матер!» і «вітаю тебе світ!»

     Традиційно в кінці червня на юридичному факультеті вітали випускників денної форми навчання, освітнього ступення Бакалав, спеціальності Право. Нажаль цьогоріч випускний не за сценарієм, без святкових концертів та пісень.
     У скрутні часи для нашої держави, коли життя перевіряє нас на міцність, фізичну, моральну, інтелектуальну, ми маємо пам’ятати про дві речі: для чого ми тут і завдяки кому. Ми тут завдяки нашим героям, які боронять нас і ціною власного життя щоденно забезпечують можливість дихати, працювати, навчатись. Ми тут для того, щоб вже зараз готувати підґрунтя для відбудови нашої країни.
     Обраний у мирний час фах юриста, набуває нового сенсу. Адже саме через важкі випробування ми маємо прийти до панування права як втілення добра і справедливості.
     Розпочала захід заступниця декана Олена Улютіна з урочистого Гімну України та вшануванням пам’яті Героїв, які полягли захищаючи нашу державу. У своєму вітанні побажала випускникам терпіння, наснаги, миру та знайти кожному своє місце в житті, ніколи не зупинятися на досягнутому. Для колективу юридичного факультету Випуск 2022, є знаменним, за 20-ти річну історію факультету, це перший випуск бакалаврів з чисельністю 136 осіб. Хотілося б згадати вступну кампанію 2018, коли до нас прийшли юнні школярі, але вже тоді ми зрозуміли, що цей курс здобувачів – це неймовірно розумні, добрі та цілеспрямовані діти. Перебуваючи у стінах нашого університету, займаючись у дистанційному режимі всі ці 4 роки вас супроводжували наші викладачі: професора, доценти, асистенти. Кожен з нас вкладав у вас свої знання, свій час і свій ресурс. Згадуйте кожного з вдячністю, приходьте у гості, спілкуйтесь у соціальних мережах, адже ми роками пам’ятаємо вас, радіємо та пишаємось вашими успіхами.

     З вітальною промовою до здобувачів звернулась Олена Яра – очільниця факультету. У своїй промові зауважила, що докорінні реформи державних структур і судової системи, які неодмінно відбудуться у повоєнній Україні, потребуватимуть фахівців з високими моральними якостями та міцними знаннями. Саме такими є випускники юридичного факультету – молоді, розумні, амбітні, патріотичні, наділені найкращими людськими якостями. Тому, без перебільшення: «Ви – це майбутнє нашої країни!»

     Також Олена Яра подякувала присутнім батькам, рідним за витримку і підтримку. Два роки пандемії та повномасштабне військове вторгнення на територію нашої держави вимагали від батьків неймовірних зусиль, щоб зберегти дітей і дати їм можливість отримати омріяне перше підтвердження належності до професії юриста – диплом бакалавра права.

     Ярослав Рудик привітав присутніх та зауважив, що у житті кожного відбувається багато різноманітних сумних та радісних подій, але університетський випускний – це рубіж, до якого лежить досить тривалий та складний шлях, який вимагає зусиль та постійної роботи. Також з радістю згадав свій випускний, який святкував 20 років тому, в навчальному корпусі №6 (на той час розміщувався педагогічний факультет) та в цій же навчальній аудиторії 222.

     Приєднались до привітання і завідувачі кафедр юридичного факультету. Володимир Єрмоленко, завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука, побажав випускникам наполегливо працювати, впевнено прагнути та ніколи не сумніватися в собі, на все життя зберегти добру пам'ять про юридичний факультет. Разом із професором кафедри Оленою Гафуровою нагородив дипломами і пам’ятними книгами переможців І етапу всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Земельне право; аграрне право; екологічне право; природоресурсне право».

     Віктор Ладиченко, завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, привітав присутніх та побажав, щоб подальший шлях був доброю, щасливою дорогою до успіху.

     Олексій Піддубний, завідувач кафедри цивільного та господарського права побажав випускникам «підірвати» цей світ своєю ерудицією та вмінням, набутими знаннями та навичками, та успішного початку професійної кар’єри.

     Зі словами вдячності до колективу факультету звернулися випускники Богдан Кислицький та Ірина Падалко. Вони нагадали присутнім усі приємні моменти студентського життя: перше знайомство, спільну підготовку до навчальних занять, культурні та спортивні заходи, в яких приймали участь та інші моменти.

     На завершення Олена Яра, ще раз привітала випускників та побажала усім успіхів і натхнення, приймати усі випробування з гордо піднятою головою, і ніколи не опускати руки. Якби не було важко в якийсь момент, пам’ятайте мудрі слова: «Навіть після сильного дощу з’являється прекрасна веселка». Попереду нелегке, але таке цікаве життя. Хочеться побажати вам щасливого життя, в якому переважатимуть мир, радість та впевненість у завтрашньому дні. З радістю запрошуємо долучатися до життя факультету: приводьте знайомих на навчання, вступайте на навчання до магістратури, розпочинайте наукову кар’єру. Двері юридичного факультету завжди відчинені для вас! Слава Україні!


Олена Улютіна,
заступниця декана

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook