За 90-літню історію ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження став освітнім осередком традиційного утворення сімейних династій інженерів-енергетиків

27 червня 2022 року

    Для ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження стало традицією утворення сімейних династій із випускників декількох поколінь.
   Серед знаних і успішних – наш випускник 1997 року, голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. Його син, Владислав, нині успішно опановує магістерську програму за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».
  Енергетична династія Трохимців з Черкащини налічує три покоління поспіль: Петро Трохимець – випускник далеких 70-х, сини Олександр Трохимець – перший в Україні юрист-енергетик та Вадим Трохимець – директор Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» відбулись у професії, а син Вадима Петровича, Олег – сьогоднішній студент магістратури. Такі приклади непоодинокі.
   Цьогоріч, в умовах воєнного стану, вступна компанія показує, що формування сімейних династій енергетиків продовжиться. Це стосується сім’ї Кучмарів.
   Олександр Кучмар (батько) завершив навчання у 1998 році. З 1998 по 2011 р.р. працював майстром, потім старшим майстром служби ліній Київських магістральних електричних мереж ДП НЕК "Укренерго" (обслуговування ПЛ 330-750 кВ), провідним інженером служби ліній Центральної ЕС ДП НЕК Укренерго. З 2011 по 20017 р. займався капітальним будівництвом, пройшов шлях від інженера з технічного нагляду до начальника служби. З 2017 року працює провідним інженером відділу супроводу будівництва Дирекції інвестицій НЕК Укренерго.
    В поточному році його син Олексій завершує навчання у Київському енергетичному коледжі. Вибір щодо продовження навчання на бакалаврській програмі був зроблений однозначно: подальшу освіту за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка» Кучмар-молодший буде здобувати, опановуючи нову освітню програму «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами енергії» в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

   Ми попросили Олексія відповісти на кілька запитань у режимі бліц-інтерв’ю.

   Чому ти обрав саме фах енергетика?

  Мій тато навчався у Навчально-науковому інституті енергетики, автоматики і енергозбереження. Мені завжди подобалась батькова професія, тому я теж обрав енергетичний фах: спочатку навчався у Київському енергетичному фаховому коледжі, а з наступного року мрію продовжити навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
    Переконаний – це найкращий освітній заклад для підготовки інженерів-енергетиків.

    Після онлайн-ознайомлення з університетом, нашої першої співбесіди, що нового ти дізнався про НУБіП України?

    Ми постійно черпаємо корисну інформацію з сайту університету. Цікаві матеріали про сучасні лабораторії, ботанічний сад, лісо-паркове розташування університету.
    Цей інститут виокремлює можливість навчатись за дуальною формою освіти, на програмах подвійних дипломів з європейськими університетами та ін.
    Тому, готуємось до вступу.

Чи не змінилось твоє рішення щодо вступу до нашого інституту?

    Ні, моя думка не змінилась. Навіть скажу більше – мені вдалося переконати свого товариша і однокурсника з Київського енергетичного коледжа Давида Лещенка. Він теж вирішив долучитися до вступників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

    Завершуючи розмову Олексієм Кучмаром подумалось: традиції живуть! Приємним для нашого колективу стане народження ще однієї сімейної династії інженерів-енергетиків.

    Тож побажаємо нашим майбутнім вступникам успішно пройти конкурсний відбір і поповнити лави студентів нашого інституту, а після закінчення навчання - лави енергетиків нашої незалежної країни.


Володимир Козирський,
завідувач кафедри електропостачання ім проф. В.М.Синькова

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook