УКРАЇНА МІЖ ДВОМА ВІЙНАМИ: ІСТОРИЧНІ ПАРАЛЕЛІ

27 червня 2022 року

 

1Цими днями студенти групи К-11М взяли участь у семінарському занятті «Україна між двома війнами: історичні паралелі», яке провів викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін Віталій СКАСКІВ.

Основною метою цього заняття було долучити студентів до дослідницької роботи в контексті вивчення ними історії України часів Другої світової війни та аналізу сучасної російсько-української війни.

Слід зазначити, що студенти близько тижня готували наперед зазначені завдання, вивчали самостійно також біографістику історичних діячів. Чимало роботи було проведено із дослідженням бойових карт та військових планів.

2345

Як найковий результат ми дослідили та вияснили неабияку схожість реалій двох війн у житті української нації. Так для прикладу студенти знайшли чимало схожостей у планах українського фронту з картою російської агресії станом на початок війни сучасної, у тактиці радянських та теперішніх російських генералів – окупантів.

Але найцікавішими були результати досліджень біографій історичних діячів, видатних українців. як Другої світової, так і сучасної війни. Відтак студентам окрім масивної роботи вдалось дослідини схожість, і навіть знайти прототипів, Героїв двох війн та одного національного духу. Наприклад ,наші юні біографісти в деталях знайшли багато схожих моментів у житті Ахмета-Хана Султана ( кримсько-татарського пілота) та Степана Тарабалки ( «Київського привида»), Романа Шухевича та Василя Сліпака, та багатьох інших Героїв національної ідеї та змагань.

В цілому, зазначимо, що заняття було надзвичайно корисним та цікавим. А головне ми самостійно вкотре довели, що українці не змінюються, ми завжди мобілізовані та незламні, коли мова йде про здобуття держави чи її захист. Ми сильна войовнича нація, і такими були завжди, просто ивід нас багато приховували окупаційні історіографії часів СРСР. Та ми свідомі та навчені, і вміємо здобувати правду, а ще за нами Бог, а отже і перемога.

Віталій СКАСКІВ,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook