Магістри-нутріціологи представили результати наукових досліджень на засіданні екзаменаційної комісії факультету харчових технологій

27 червня 2022 року

         Освіта – це завжди актуальна тема, особливо в контексті війни, коли ця галузь зустрілася з багатьма новими викликами. Реалії сьогодення диктують нам нові пріоритети та умови, з якими ми не зіштовхувалися раніше.

Хоч життя факультету зазнало певних змін в умовах війни, наші студенти та викладачі вірять у перемогу та докладають усіх зусиль, аби посприяти цьому та зберегти незламний дух.

Незважаючи на військові події, 24 червня 2022 р. завершила роботу екзаменаційна комісія із захисту магістерських робіт студентів денної форми навчання спеціальності181 «Харчові технології», освітньо-наукової програми «Нутріціологія».

Захист магістерських робіт проходив із дотриманням вимог Положення «Про підготовку і захист магістерської роботи у НУБІП України». Усі магістерські роботи пройшли перевірку на плагіат, отримали рецензії фахівців галузі та були представлені на розгляд екзаменаційної комісії.

Із вступним словом до здобувачів та членів екзаменаційної комісії звернулась Лариса Баль-Прилипко, декан факультету, д.т.н., професор яка зачитала наказ ректора про створення ЕК, розпорядження про допущення до захисту студентів, звіт про результати автоматизованої перевірки кваліфікаційних робіт на наявність плагіату, побажала усім продуктивної роботи, а здобувачам – бути впевненими у своїх виступах з представлення результатів досліджень та відповідях на запитання.

Від служби проректора з науково-педагогічної роботи виступила заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колесникова, яка відзначила високу підготовку магістрів, актуальність представлених наукових тем магістерських робіт на захист, зазначивши, що всі магістри повністю виконали індивідуальний план та допущені до захисту. Побажала всім присутнім міцного здоровя, комісії плідної роботи, а здобувачам гарних відповідей.

Тематика магістерських робіт поновлюється кожного навчального року. У поточному році також було оновлено і затверджено інноваційні та неординарні теми, серед яких найбільший інтерес викликали:

1. Дослідження показників якості прополісу та ефективності його використання у технології ковбасних виробів (Сухенко Є.В.).

2. Розробка технології напівфабрикатів із мяса птиці для харчування вагітних жінок (Есхакзай Д.А.).

3. Організація раціонального харчування людей певних категорій (Кім К.Д.).

4. Розробка рецептур і технології виробництва низькокалорійних емульсійних соусів спеціалізованого призначення (Завадська А.В.).

Переважна більшість студентів проявили креативність і винахідність до написання кваліфікаційних робіт, маючи при цьому різні технічні можливості та живучи у різних місцевостях. 

Голова екзаменаційної комісії, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Ольга Прядко відзначила високий рівень підготовки магістрів та побажала подальших успіхів у науковій роботі.

Членами комісії із захисту також було відмічено, що студенти демонструють глибокі знання з фахових дисциплін, набуті протягом навчання в університеті.

 

      Факультет пишається своєю активною молоддю, оскільки її наукові, громадські здобутки під час навчання сприяють збереженню рейтингових позицій серед випускаючих кафедр нашого університету. 

       Сподіваємося, що такі вдалі розробки отримають подальший розвиток та будуть гарним стартом у майбутньому професійному житті наших магістрів!

Вітаємо магістрів-дослідників з успішним захистом магістерських кваліфікаційних робіт!

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

Валентина Ісраелян,
секретар ЕК факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook