ІХ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ТЕХНІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «КРАМАРОВСЬКІ ЧИТАННЯ» В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

25 лютого 2022, 20:51

 
 

 

На 24 і 25 лютого 2022 року на факультеті конструювання та дизайну, за активної участі співробітників кафедри надійності техніки було заплановане проведення ІХ Міжнародної науково-технічної конференції з нагоди 115-ї річниці від дня народження доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента ВАСГНІЛ, віцепрезидента УАСГН Володимира Савовича Крамарова (1906-1987) «КРАМАРОВСЬКІ ЧИТАННЯ».


Але цього року конференція розпочала свою роботу в той день, коли росія розпочала військове вторгнення в Україну, в день, коли перші ракетні удари були нанесені на мирні міста в Україні.


Відкрив конференцію за доручення ректора НУБіП України, академіка НАПН України, голови організаційного комітету Станіслава Миколайовича Ніколаєнка, декан факультету конструювання та дизайну, заступник голови організаційного комітету, доцент Зіновій Володимирович Ружило

В роботі конференції активну участь прийняв, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри механіки, академік НААН Володимир Михайлович Булгаков.

До роботи пленарного засідання в той надзвичайно складний для України день долучились закордонні гості.

Одним із перших долучився до конференції та підтримав Україну професор Інженерного інституту Естонського університету наук про життя, Ольт Ю. (Естонська Республіка). Професор Ольт Ю. засудив агресію російської армію в Україні, підтримав український народ в боротьбі з окупантами.


Професор, проректор з навчальної роботи Русенського університету «Ангел Канчев», Пламен Кангалов, (Республіка Болгарія), також долучився до конференції «Крамаровські читання», підтримав колектив університету та незалежну Україну. В своєму зверненні професор Пламен Кангалов засудив загарбницьку агресію, яку розпочала російська федерація в Україні.


Професор Департаменту агроекологічних і територіальних наук (DISAAT), університету Альдо Моро Барі Паскуцці С. (Італійська Республіка) також долучився до конференції, підтримав Україну та НУБіП України, засудив військову агресію російської армії в нашій державі.

Декан відділення Агроінженірінгу, Університету Вітаутаса Великого, Домейка Р. (Литовська Республіка) приєднався до конференції «Крамаровські читання», підтримав університет та незалежну Україну. Декан Домейка Р. засудив військові дії рашистів в Україні, підтримав колектив університету, висловив впевненість у перемозі над агресором.


Долучився до конференції також директор Улброкського наукового центру Латвійського університету природничих наук і технологій, Івановс C. (Латвійська Республіка). Пан директор Івановс C. також підтримав Україну та засудив російську федерацію у розпочатих військових діях та агресії в Україні.



Професор Аграрного університету в м. Нітра, Павло Фіндура (Словаччина), долучився до конференції «Крамаровські читання» та підтримав незалежну Україну. Викладач Аграрного університету в м. Нітра, Максим Станкевич, українець за походженням, також підтримав конференцію та Україну. Колеги з Аграрного університету засудили військові дії російських військ в Україні та висловили слова підтримки в боротьбі українського народу з агресором.


Загалом для участі в роботі конференції, яка забезпечувалась функціонування семи секцій надіслали теми 145 доповідачів, що подали близько 180 тез доповідей, які будуть опубліковані у щорічному електронному збірнику. Основні напрямами роботи конференції: 

  • історична постать академіка В. С. Крамарова;

  • історичні витоки розвитку ремонтного виробництва;

  • надійність технічних систем у рослинництві;

  • надійність технічних систем у тваринництві;

  • надійність технічних систем в лісовому комплексі;

  • надійність технічних систем переробного виробництва;

  • надійність транспортних систем;

  • надійність технічних систем ремонтного виробництва;

  • економічна ефективність технічних і технологічних систем;

  • конструювання машин і обладнання;

  • дизайн технічних систем;

  • новітні матеріали і технології в сільськогосподарському машинобудуванні;

  • надійність будівель, споруд і технічних систем у будівництві;

  • оцінка довговічності та моніторинг стану технічних систем.

За результатами конференції було висунуто ряд пропозицій та побажань щодо наукової співпраці між установами наукового, навчального та виробничого профілю.

Співробітники кафедри надійності техніки факультету конструювання та дизайну висловлюють слова вдячності всім учасникам конференції, особливо нашим закордонним гостям.

Ми сильні, ми єдині! Віримо в процвітання України та підтримку європейських держав! Віримо в Перемогу!


ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!




Заступник голови організаційного комітету конференції,

 к.т.н., доц., декан факультету

конструювання та дизайну Зіновій Ружило,

секретар організаційного комітету конференції, 

к. е. н., доц. Валентина Мельник,

член організаційного комітету конференції, 

к. т. н., доц., завідувач кафедри 

надійності техніки Андрій Новицький

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook