Вчена рада: звіт про міжнародну діяльність та роботу вченої ради, підготовку до нового навчального року в умовах воєнного стану

22 червня 2022, 10:00
     22 червня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання вченої ради. Розпочали його хвилиною мовчання за загиблими студентами і співробітниками університету від російської агресії – Сергієм Романчуком, Сергієм Максимчуком, Вадимом Винничуком. Від імені вченої ради була направлена делегація до Меморіалу слави університету з місією покласти квіти та вшанувати пам’ять жертв війни в Україні. Далі за традицією ректор університету вручив нашим колегам державні нагороди та відзнаки, а також атестати професора та доцента.

     Відкриваючи засідання, Станіслав Ніколаєнко зупинився на короткому звіті за діяльність протягом минулого місяця. Університет працює в умовах воєнного стану. Він проаналізував стан виплат заробітної плати та економію коштів в деяких столичних університетах, наголосив, що з боку НУБіП всі необхідні дії з виплат зарплати, стипендій, сплати комунальних послуг зроблені. Проте є об’єктивна затримка в казначействі, яка повинна найближчими днями вирішиться. Ректор акцентував увагу на початку відпускної кампанії, в умовах воєнного стану тривалість відпустки обмежена 24 календарними днями. Навчальний рік планується розпочати 15 серпня. Для студентів 2, 3 курсів бакалаврату та другого курсу магістратури він почнеться очно. Університет підготував необхідну кількість місць в бомбосховищах та укриттях. Решта студентів – дистанційно. Після зарахування першокурсників відбудеться ротація. Складною буде вступна кампанія, а отже потрібно максимально звернути увагу на профорієнтацію, залучати на навчання до магістратури, бакалаврату. Зокрема, з випускниками бакалаврату відбулося дві зустрічі щодо продовження їхнього навчання в НУБіП. Університет відзначив своє 124-річчя, фактично завершився навчальний рік, екзаменаційна сесія, триває видача документів про освіту випускникам. В навчально-дослідних господарствах за графіком виконуються необхідні роботи з заготівлі сіна, захисту посівів тощо. Господарські служба проводять аварійні роботи в навчальних корпусах та гуртожитках.

 

     Голова лічильної комісії декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова доповіла про результати голосування щодо присудження вчених звань нашим колегам.

 

     Наукову доповідь за темою «Тенденції на ринку крипто валют та фундаментальні економічні показники: аналіз зв’язків та залежностей» представив завідувач кафедри економічної кібернетики Дмитро Жерліцин. Він акцентував увагу на аспектах природокористування, шкоді, яка наноситься навколишньому середовищу, при майнінгу крипто валют. Участь в обговоренні взяли декан економічного факультету Анатолій Діброва, професори Олег Мельник, Михайло Швиденко та Віталій Лисенко, директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун, які наголошували на питання кібербезпеки, енергозбереження, економічної ефективності та доцільності, прогнозування поведінки крипто валют, необхідності науково-популярного роз’яснення технології крипто валют на офіційному сайті університету та циклу публічних лекцій.

     Про міжнародну діяльність в межах реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2025» доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Він закцентував на основних завданнях, а це міжнародне визнання, позиціонуванні в рейтингах, реалізація академічних обмінів, організація практичного навчання, прийом іноземних делегацій тощо. Щодо рейтингів, то цього року НУБіП увійшов до світового рейтингу QS, який має дещо іншу методику ранжування. Потрібно звернути увагу на репутацію серед роботодавців, рівень цитування та кількість публікацій, навчання студентів-іноземців. Університет посідає восьму сходинку у рейтингу Webometrics серед українських вишів. Проводиться робота над входженням в рейтинги GreenMetrics, Times Education. Працює 33 угоди про міжнародну мобільність, маємо більше 140 угод про співпрацю з іноземними вишами та освітньо-науковими установами. Є невикористаний резерв, над яким триває робота – запровадження повністю англомовного курсу з спеціальності. Через пандемію, військову агресію росії стажування науково-педагогічних працівників перейшли в дистанційний формат. Постійно розширюється перелік партнерів та програм подвійних дипломів – наразі маємо дев’ять вишів, з якими це реалізовується. Для підтримки вчених щодо участі в грантових програмах на дослідження створена відповідна група з фахівців, які мають досвід і допомагатимуть подавати заявки. Вчена рада схвалила звіт проректора та прийняла рішення щодо продовження активної міжнародної діяльності.

 

     Учений секретар Оксана Барановська представила звіт про роботу вченої ради у 2021-2022 навчальному році, який також був схвалений та буде оприлюднений на офіційному сайті університету.

 

     Вчена рада схвалила рекомендації навчально-методичної комісії, які представив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, та схвалила до друку навчальну, наукову літературу та періодику.

 

Пресслужба
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook