У роботі Комісії з журналістської етики взяли участь і студенти-журналісти НУБіП

22 червня 2022 року

 22 червня 2022 року Комісія з журналістської етики провела експертне обговорення для медійників, студентів факультетів журналістики, медіаекспертів та усіх зацікавлених – «Допомога журналістам під час війни: що можуть зробити експерти?».

Студенти-журналісти гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України також взяли участь в обговоренні проблем, адже вже сьогодні вони свої практичні матеріали створюють спільно з Комісією журналістської етики. У засіданні брали участь викладачі кафедри журналістики та мовної комунікації.
Учасниками зустрічі було обговорено складнощі роботи журналістів під час війни, саморегулювання журналістів і редакцій, регулювання з боку держави та роботу медіа на окупованих територіях.

Модерував на засіданні Андрій Куликов, відомий журналіст, голова Комісії з журналістської етики, який зупинився на надважливих питаннях сьогодення щодо роботи журналістів у нинішніх умовах.

Олексій Погорелов, голова Української Асоціації Медіа Бізнесу (УАМБ), член Комісії з журналістської етики, у своїй доповіді детально зупинився на роботі журналістів у період війни, зокрема й на окупованих територіях.

Відомий журналіст Отар Довженко зі стурбованістю наголосив на явищі джинси в медіа, загалом про стандарти в журналістиці та випадки їх порушення.

Тетяна Авдєєва, юристка Центру демократії та верховенства права закцентувала увагу на виробленні державної політики щодо подання чи не подання певної інформації, про добросовісність медіа, про ліцензування засобів маосової інформації.

Студенти-журналісти нашого вишу активно ставили низку питань до членів комісії, відомих журналістів, зокрема студентки третього курсу Ольга Ткач, Людмила Смик, Марина Качурина та Валентина Сивків. Таким чином на практиці відпрацьовували методику постановки питань.


Під час засідання Комісії з журналістської етики було зроблено висновки щодо нагальних питань медійної сфери на сучасному етапі.


Марина Навальна,
професор кафедри журналістики та мовної комунікації
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook