Талановита Марічка Дзина обирає НУБіП України, спеціальність "Журналістика"

22 червня 2022 року

 Напевно, ніколи не перестану дивуватися та захоплюватися нашою молоддю. Мотивована, активна, цілеспрямована, амбіційна ( в доброму значенні цього слова) і талановита. І вдвічі приємніше, що ці талановиті юнаки та дівчата обирають для навчання саме наш НУБіП.

Нещодавно познайомилася з однією цікавою дівчиною - Марією з Києва, яка планує навчатися на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України, і вирішила взяти в неї невеличке інтерв’ю про плани на майбутнє і не тільки. Ось що в нас вийшло.

 
 
-         Марійко, привіт!
 
-         Добрий день.
 
-         Скажи. будь ласка, як ти дізналася про НУБіП?
 
-         Про Національний університет біоресурсів і природокористування  України я почула від викладачів, які завітали до моєї школи №170 на профорієнтаційний захід. До цього, на жаль, я майже не чула про цей університет, тому в той день він став для мене справжньою знахідкою і відкриттям.
 
-         Приємно чути, що такі зустрічі дають результати. Наскільки я знаю, тебе зацікавила спеціальність «Журналістика».
 
-         Так.
 
-         А коли ти вперше замислилась над цією професією? Чи це була раптова ідея?
 
-         Ні, ідея не раптова. Вперше мені захотілося стати журналісткою ще в 10 років. Саме в той час у країні розпочалася Революція Гідності, а, в подальшому -  збройна агресія з боку російської федерації. В медійному просторі ширилася велика кількість інформації, серед якої була як дезінформація, так і усіляка пропаганда. Але були й ті, хто висвітлював правду. Саме такими журналістами я захопилася й тепер прагну рівнятися на них у майбутньому.
 
-         А чим ще тебе приваблює професія журналіста? Це ж так складно: постійні виїзди, зустрічі, конкуренція, шквал інформації, в якій треба дуже швидко зорієнтуватися, все перевірити і розібратися, що насправді є правдою.
 
-         Так, це не просто. Але професія того варта. Журналістика приваблює мене гнучкістю та різноманітним вибором форм цієї спеціальності, за якими можна працювати в подальшому. Ця професія захоплює мене можливістю доносити актуальну, а головне - правдиву інформацію, впливати на підвищення громадської свідомості. Це і є високий сенс професії.
 
-         Переконливо! А яких вершин ти б хотіла досягти у професії?
 
-         Розпочати свою кар'єру журналіста я б хотіла у друкованому або онлайн виданні, аби вдосконалити майстерність написання текстів, різних заміток, рубрик, цікавих історій та репортажів. Пізніше, коли наберуся досвіду і вдосконалю свої ораторські навички, я хочу стати репортеркою або телеведучою.
 
-         Правильний план, Маріє. Сходинка за сходинкою до своєї мети. Скажи, а чи був у тебе вже якийсь досвід в журналістиці і який?
 
-         О, так. У середній школі я займалася випуском щомісячної шкільної газети, а наразі займаюсь блогерством, де також піднімаю важливі і цікаві для мене теми. Сподіваюсь, це також цікаво і моїм підписникам.

-         А в тебе вже багато підписників?
 
-         1345.
 
-         О, початок вже є. І як давно ти ведеш свою сторінку в тіктоці?
 
-         Приблизно рік.
 
-         А можна подивитись один з твоїх сюжетів і де?
 
-         Так, звичайно. Мій нік в тіктоці -  @madlydz. І я пропоную переглянути один з моїх сюжетів про українську мову.
 
-         Чудово, обов’язково переглянемо. Дякую, Маріє, за цікаву розмову. Сподіваємось, що ти успішно напишеш цьогорічний НМТ і зовсім скоро станеш студенткою НУБіП України.
 
 
А ми дивимось Марійчин сюжет про українську мову.
 
https://www.tiktok.com/@madlydz/video/7094978762231647494
 
Розмову вела Наталія Тітенко,
старший викладач кафедри культурології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook