ВИХОВНА ГОДИНА НА ТЕМУ: «ПСИХОЛОГІЯ СПРИЙНЯТТЯ ПРИРОДНИХ ЕЛЕМЕНТІВ СЕРЕДОВИЩА»

21 червня 2022 року

 

1Рослини – це невід’ємний компонент нашого буття. Вони очищають повітря від вуглекислого газу і збагачують його киснем, впливають на тепловий режим міста, зменшують шкідливу концентрацію газів і пилу у повітрі. Менш загальновідомо є те, що озеленення міст покращує ментальне здоров’я і благополуччя його мешканців. Ряд досліджень говорять про те, що навіть невелика кількість часу, проведена в зеленій зоні міста, допомагає при тимчасовій втомі і проблемі із концентрацією.

20 червня 2022 року викладачем циклової комісії інженерних та аграрних дисциплін Світланою ПІДХОВНОЮ проведено виховну годину на тему «Психологія сприйняття природних елементів середовища» та обговорено зі студентами групи Сп-31М та Сп-21Ск аспекти взаємодії природи і людини в умовах воєнного стану.

23

«Зелена інфраструктура» дає можливості як для побудови соціальних зв’язків так і для фізичної активності, що веде до позитивного впливу на ментальне здоров’я людей. Альтернативою лісовій рослинності є кімнатні рослини, за допомогою яких можна частково відшкодувати брак контактів з дикою природою.

Колірне забарвлення рослинності активно впливає на органи відчуття людини, її психофізіологічний стан. Колорит барв рослинних груп, водних пристроїв, різних композицій із каменю сприймається не тільки зором, але й усім організмом у цілому та позитивно впливає на ментальне здоров’я людини.

Варто відзначити, що виховний захід пройшов у дружній та невимушеній атмосфері, усі учасники отримали позитивні емоції та пізнавальний досвід.

С.М. ПІДХОВНА,
викладачка циклової комісії природничих дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook